Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2008-08-24 17:55:20

A Vatikán is elismerte a földön kívüli élet lehetőségét

Felújult az ufóforgalom: Walesben június utolsó napjaiban három helikopterpilóta jelentette, hogy észleltek egy különös, erős fényt kibocsátó tárgyat, amelyet megpróbáltak követni. Ám a tárgy hirtelen eltűnt. Ezt megelőzően az Egyesült Államokban, Phoenixben is láttak megmagyarázhatatlan jelenségeket.

Ufó és ufológia újra aktuálissá vált, igaz, teljesen soha nem ment ki a divatból. A kormányok folyamatosan oldják fel az ezzel kapcsolatos anyagok titkosságát. Az idén Franciaország, Ecuador és legutóbb Nagy-Britannia cselekedett így.

Enrico Baccarini, az olasz országos ufológiai központ kutatója szerint ezeket a dossziékat azért nyitják meg, mert nagy az igény az információkra az egyes emberek és a különböző társaságok részéről. A növekvő érdeklődés oka részben az, hogy egyre inkább elfogadott a nézet, mely szerint az élet nem a Föld exkluzív öröksége. Még a Vatikán is elismerte a földön kívüli élet lehetőségét. A Mars-szonda mintái mutatják, hogy már a szomszéd bolygón is vannak bakteriális létformák.

Miért lennénk mi az egyedüliek a világűrben? – kérdezi a Corriere della Sera című olasz napilap hasábjain Baccarini. Katonai pilóták, kutatók, polgárok észlelik több mint 60 év óta a földönkívüliek tapintható jelenlétét. A katonai aeronautika is vizsgálja a dolgot, jelentései eljutnak a katonai vezetés különböző szintjeire.
Paul Hellyer volt kanadai védelmi miniszter 2005-ben egy konferencián, emlékeztetve arra, hogy 1963 és 1967 között részt vett az atlanti szövetség ülésein, kijelentette, hogy „1947-től az ufók szabadon repkednek egünkön" (Kenneth Arnold amerikai pilóta ekkor jelentette, hogy találkozott több repülő csészealjjal).

Baccarini szerint az Egyesült Államok 2020-ra tervezett újabb holdra szállása összefügg azzal az igénnyel, hogy bázist kell teremteni, ahonnan meg lehet védeni a Földet az intergalaktikus támadásoktól. A kutató emlékeztet arra, hogy az ufók már régóta léteznek, hiszen a Kr. u. IV. században élt Julius Obsequens latin író Prodigiorum liber (A csodák könyve) című művében a Római Birodalom egén sorakozó „tüzes pajzsokról" szólt.

Julius említett művében még hatvankét esetben számol be ehhez hasonló rendkívüli esetről. Ami azért nem kevés. Egy dolgot mindenképpen bizonyítani látszik: hogy ilyesmi már az ókorban is előfordult. Az akkori emberek is csodálkoztak, hitetlenkedtek, de mivel világképük egyszerű és egyoldalú volt, általában valamilyen meghatározhatatlan „istennek" tulajdonították a titokzatos repülő diszkoszok felbukkanását.

Kisalföld.hu

Ajánlom

További külföldi híreink