Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2009-05-19 16:45:59

Slota obszcén szavakkal küldte el a rendőrnőt. Részeg volt?

A rendőrnő nem engedte be az SNS-elnök sofőrjét, ez volt a botrány kiváltó oka.

Ján Slota vulgáris szavakkal támadt a parlament testőrségénél szolgáló rendőrnőre. A rendőrnő úgy látta, az SNS elnöke részeg volt, az esetet jelentette.

A közjogi méltóságok védelméért felelős hivatalnál szolgáló rendőrnő, Ľudmila Nováková „bűne“az volt, hogy az előírásoknak megfelelően nem engedte be Slota sofőrjét a parlament garázsába. Slota emberének ugyanis nem volt engedélye, egyedül ült a kocsiban. „A sofőr egyedül volt, nem tudta igazolni magát, számomra egy idegen személy volt. Nem engedhetek be senkit annak alapján, hogy szóban megmondja, ki is ő“ - nyilatkozta a rendőrnő a SME napilapnak.

Ezt követően érkezett a helyszínre a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke, hogy megoldja a helyzetet. „Te p.csa! Azonnal engedd be a sofőrömet! Ki vagy te, minek vagy itt?“ - támadt a rendőrnőre Slota.

A rendőrnő nem mondta meg a nevét, csak a számát mutatta meg, melyet az egyenruháján viselt. Slota távozása után az esetet jelentette a feletteseinek.
„Úgy jártam el, ahogy kellett, a törvényeknek és az előírásoknak megfelelően cselekedtem. Jelentést írtam az esetről, melyet eljuttattam felettesemhez“ - mondta Nováková, aki már 7 éve látja el feladatát. Úgy látta, Slota részeg volt.

Erik Tomáš, a belügyminisztérium szóvivője szerint sajnálatosak a három héttel ezelőtt történtek, már csak azért is, mert egy nőről van szó. Hozzátette: az esettel a minisztériumon, illetve a rendőrségen belül foglalkoznak.

A SME azon kérdésére, hogy a rendőrség elkérte-e a parlament garázsában található kamerák felvételeit, a szóvivő nem válaszolt.

A lap Pavol Paška (Smer-SD) házelnöktől is kérte a felvételt, ám ő sem reagált a kérésre és nem is kívánta kommentálni a történteket.

Radoslav Procházka jogász szerint Slota szavai becsületsértőek voltak, ezzel kihágást követett el. A képviselői mentelmi jog miatt nem indítható eljárás a kormánypárti pártelnök ellen, bár a jogász szerint a rendőrségnek így is foglalkoznia kell az üggyel.

bumm.sk

További külföldi híreink