Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2009-04-25 11:45:00

Már csak tizenhatan vannak versenyben az álommunkáért

A gondnoknak népszerűsítenie kell az ausztrál turizmust, ezért munkaköri kötelességei közé tartozik az aktív kikapcsolódás.

Az álommunkát idén januárban hirdette meg az ausztrál idegenforgalmi bizottság. A munka a több ezer kilométer hosszan elnyúló Nagy Korallzátony szigeteinek bejárásából, az óceán halainak etetéséből, medencetisztításból, valamint a repülőn érkező posta kezeléséből áll. A gondnok egy videoblog segítségével világszerte népszerűsíti az ausztrál turizmust, ezért munkaköri kötelességei közé tartozik, hogy búvárkodjon, kiránduljon, és hogy élvezze a közeli üdülőszigetek nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket, mindezt havi 3,3 millió forintnak megfelelő fizetésért.

A világszerte 18 országban meghirdetett állásra egy perces bemutatkozó videókkal lehetett jelentkezni február végéig, a zsűri ezután választotta ki a 34.500 jelentkező közül a legjobb 16-ot.

Az egyik jelentkező, egy ausztrál diáklány jelentkezési videójának elkészítéséhez öt országot járt be 12 nap alatt, hogy népszerűsítse a szigeteket, és ezzel is növelje az esélyeit. Az utazás 10 ezer dollárba került, de megérte: bejutott a legjobb 16 jelentkező közé.

A júliusi belépéssel meghirdetett állás betöltéséhez a pályázat kiírói nem vártak semmilyen szaktudást, vagy tapasztalatot, és korhatár sem volt. Az ausztrál állam azért hozta létre ezt a munkahelyet, hogy szembemenjen a globális gazdasági válság áramlataival. Az állást betöltő szerencsés győztes nevét várhatóan május végén fogják kihirdetni.

atv.hu

További külföldi híreink