Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

Átlépte a százmilliót a fertőzöttek száma világszerte

A világon 100 248 229 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 156 941, a gyógyultaké 55 362 744 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint.

Eluralkodott a káosz Hollandiában, tovább folytatódnak a zavargások

Tovább folytatódtak a zavargások Hollandiában a szombaton bevezetett kijárási korlátozások miatt. A tömeget könnygázzal és vízágyúval oszlatták. A csehek órákat várakoztak a német határon, miután Németország magas kockázatú területnek nyilvánította Csehországot. Szerbiában a kínai vakcina miatt alakultak ki hatalmas sorok, ezért a kormány korlátozta az internetes regisztrációt.

Meghalt egy idős férfi Szlovákiában, miután megkapta a koronavírus elleni oltást

Szlovákiában meghalt egy idős férfi, miután beoltották a koronavírus elleni vakcinával - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség kedden.

A szerbeknél újabb mentőcsomagot jelentettek be

Újabb gazdaságélénkítő mentőcsomagot jelentett be Aleksandar Vucic szerb elnök, aki a közszolgálati televízió műsorában arról beszélt, a koronavírus-járvány sújtotta vállalatok mellett Belgrád ismét segít az állampolgárokon is.

A republikánus szenátorok többsége ellenzi a Trump elleni vádeljárást

A republikánus szenátorok elsöprő többsége ellenzi, hogy folytassák a Donald Trump volt amerikai elnök elleni alkotmányos vádeljárást (impeachment). Ezt bizonyítja az a keddi szavazás, amelynek során az 50 felsőházi republikánus képviselőből 45-en arra szavaztak, hogy a felelősségre vonási eljárás alkotmányellenes.

Besegít a Sanofi a Pfizer-BioNTechnek a koronavírus-vakcina gyártásába

A Sanofi besegít a Pfizer-BioNTech konzorciumnak a koronavírus elleni oltóanyaga gyártásába, a francia gyógyszergyár több mint 100 millió adagot szállít le az Európai Uniónak 2021 végéig - jelentette be kedden Paul Hudson vezérigazgató a Le Figaro című napilapnak adott interjúban.

Korábbi hírek betöltése