Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

Koronavírus: a második legrosszabb halálozási számot jelentették Ukrajnából

Ukrajnában péntekre egy nap alatt ismét kiugróan nagy számú, 876 új koronavírusos fertőzöttet azonosítottak, a Covid-19 betegségbe pedig 27-en haltak bele, közülük 11-en az ország legfertőzöttebb régiójában, Lviv megyében - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

Kétségbeejtő helyzetbe került a brit zeneipar a járvány miatt

Többek között Liam Gallagher, Dua Lipa és Sir Paul McCartney írta alá azt a brit kormányhoz intézett nyílt levelet, amelyben fellépést sürgetnek az élőzenei rendezvények megmentése érdekében.

Rendkívüli: Lemondott a francia miniszterelnök

Lemondott az Édouard Philippe vezette francia kormány - jelentette be pénteken a francia elnöki hivatal Párizsban, hozzátéve, hogy Emmanuel Macron államfő elfogadta a lemondást.

Több országban is nő a fertőzöttek száma: újra bezárkózik a világ?

Ismét rendkívüli helyzetet hirdettek Belgrádban, ahol rohamosan nő a koronavírus fertőzöttek száma. Újra egyre több a beteg az egyesült államokbeli Floridában, és kötelező lesz a maszkviselés Texasban. Kim Dzsong Un közben bejelentette: országa tökéletesen megakadályozta, hogy a koronavírus bejusson Észak-Koreába.

Egy magyar filmet is meghívtak a Cannes-i Filmfesztiválra

Beleznai Márk, a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatójának Agapé című vizsgafilmjét meghívták a 73. Cannes-i Filmfesztivál Cinéfondation válogatásába, mely a filmes egyetemek legjobbjait vonultatja fel – olvasható az egyetem honlapján.

Korábbi hírek betöltése