Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

Ausztriában ismét meghosszabbítják a teljes zárlatot

Ausztriában másodszor is meghosszabbítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó teljes zárlatot - jelentette be Sebastian Kurz kancellár vasárnap.

Koronavírusos fagyikat találtak Kínában

Összesen 4836 doboz fagylalt fertőződhetett meg koronavírussal, amelyekből 2089 darabot lezártak, és megfigyelés alatt tartanak – írja a 24.hu.

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre, és a fertőzöttek és kapcsolataik elkülönítésére készül a koronavírus-járvány megfékezése érdekében - jelentette be szombaton Marek Krajci szlovák egészségügyi miniszter.

Szabadulnának a korlátozásoktól - több ezren tüntettek Bécs központjában

Meghosszabbították a decemberben elrendelt országos egészségügyi zárlatot Ausztriában, ahol már eddig is csak a létfontosságú termékeket árusító boltok tarthattak nyitva. Az üzletekben és a tömegközlekedésben pedig kötelező lesz az FFP2 szájmaszk viselete. Franciaországban közben a járvány halálos áldozatainak száma átlépte a hetvenezret.

Navalnijt őrizetbe vették Moszkvában

Őrizetbe vették Moszkvában, elvezették Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust a rendőrök vasárnap este a seremetyjevói repülőtér útlevél-ellenőrzéséről.

Mélypontra csökkent Trump népszerűsége

Elnökségének utolsó hetére soha nem látott mélypontra süllyedt Donald Trump amerikai elnök népszerűsége - derül ki a FiveThirtyEight választási elemző portál szombati összesítéséből.

Elhunyt Benjamin de Rothschild

Ötvenhét évesen elhunyt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse - jelentette be az általa vezetett Edmond de Rothschild Holding SA bankcsoport.

F1-történelem: a modern gladiátorjátékoktól a szigorú védelemig

A Forma–1-es pilóták életét ma már rengeteg intézkedés és szabály védi – ezeket azonban leggyakrabban egy vagy több korábbi baleset hívta életre. Érdekes módon az utóbbi időkben a biztonsági újításokra gyakran kritika-áradat zúdul bevezetésükkor. A Hetek cikke.

Néha egészen szokatlan helyeken folyik a tömeges oltás az Egyesült Királyságban

Szerbiába már megérkezett egymillió adag kínai vakcina, így akár már holnap, vagy hétfőn elkezdhetnek oltani vele. Közben jövő héttől átmenetileg megint kötelező lesz a karantén mindenki számára, aki az Egyesült Királyságba érkezik. A brit kormány így akarja elejét venni annak, hogy újabb koronavírus-mutációk kerüljenek be a szigetországba. Világszerte már kétmillió fölé emelkedett a járvány miatt elhunytak száma.

Korábbi hírek betöltése