Külföld

Testvérgyilkosság: Észak-Korea is megszólalt

Phenjan szerint Malajzia felelős Kim Dzsong Nam haláláért, az észak-koreai kommunista rezsim szerint a vizsgálatok pedig törvényellenesek.

Sírrongálások: Az amerikai alelnök a vandálok által tönkretett zsidó temetőbe látogatott

Az Egyesült Államokban nincs helye a gyűlöletnek, az előítéleteknek, az erőszaknak és az antiszemitizmusnak - jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök.

Trump visszavonta Obama transznemű diákokra vonatkozó iránymutatását

Visszavonta helyi idő szerint szerdán Donald Trump elnök kormánya azokat a jogilag nem kötelező érvényű szövetségi iránymutatásokat, melyekkel az Obama-kormány lehetővé tette, hogy a transznemű diákok az állami iskolákban a nemi identitásuknak megfelelő mosdót és öltözőt használják.

Sorakoznak a kihívók Matteo Renzivel szemben

Andrea Orlando olasz igazságügyminiszter csütörtökön bejelentette, hogy Matteo Renzivel szemben indulni kíván a balközép Demokrata Párt (PD) főtitkári tisztségéért, amelyre már többen is pályáznak. Ezzel egy időben a PD baloldali csoportja önálló frakció alakítására készül.

Eddig tizenhat áldozata van a kongói összecsapásoknak

Újabb összecsapások voltak a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részében a hadsereg és egy lázadócsoport tagjai között, a harcokban legalább 16 lázadó meghalt - közölte csütörtökön egy katonai szóvivő.

John Kelly: "Nyugodjanak meg, nem lesz tömeges deportálás"

John Kelly amerikai belbiztonsági miniszter Guatemala után Mexikóban is megígérte csütörtökön, hogy nem deportálják tömegével az Egyesült Államokban élő illegális bevándorlókat, és nem alkalmaznak katonai erőt a kitoloncolásuk során.

Észak-Korea durván beszólt Kínának

Phenjan tőle ritkán hallható bírálattal illette Pekinget csütörtökön, azt állítva, hogy legfőbb diplomáciai támogatója "úgy táncolt, ahogy az Egyesült Államok fütyül", amikor Észak-Korea nukleáris és ballisztikusrakéta programja miatt Peking felfüggesztette a szénimportot az országból.

Több mint száz holttestet találtak egy szíriai tömegsírban

Legalább 131 holttestet találtak több tömegsírban az elmúlt két napban Szíria északkeleti részén, olyan lázadó fegyvereseknek a földi maradványait, akiket az ugyancsak a szíriai rendszerrel szembenálló egyik dzsihadista csoport végzett ki - jelentette csütörtökön az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

Csőbe húzták az ukrán képviselő elrablóit

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) meghiúsította Odesszában Olekszij Honcsarenkónak, az ukrán elnök mögött álló parlamenti tömörülés frakcióvezető-helyettesének elrablását. Erről maga a képviselő számolt be csütörtökön a 112 Ukrajina hírtévében.

Álhírek veszélyére figyelmeztetett Merkel

A Litvániába vezényelt német NATO-katonákról szóló alaptalan híresztelés ügye azt mutatja, hogy nagyon kell figyelni az álhírekre - mondta a német kancellár csütörtökön Berlinben a litván miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

Korábbi hírek betöltése