Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

Több embert is megsebesített a lövöldöző ámokfutó Indianapolisban

Több sebesült áldozattal járó lövöldözés történt csütörtök késő este az egyesült államokbeli Indianapolisban, a FedEx gyorsposta-szolgáltató vállalat telepén, a feltételezett elkövető később végzett magával - közölte a helyi rendőrség.

Megállapodás: Havonta százmillió dózis Szputnyik V vakcinát gyárt majd egy dél-koreai konzorcium

Havonta százmillió dózis Szputnyik V orosz vakcinát fog gyártani a koronavírus ellen a Huons Global dél-koreai vállalat vezette konzorcium.

Hat hét helyett hat hónap után adnák a második dózis Pfizer vakcinát

A francia orvostudományi akadémia olyan brit és amerikai tanulmányokra alapozza ajánlását, melyek kimutatták, az mRNS alapú vakcinák első dózisa az oltás után 15-20 nappal már kifejezetten magas szintű védettséget ad.

Szerbiában is visszatérnek az iskolapadba a gyerekek

Visszatérnek az iskolapadokba a középiskolások, valamint az általános iskolák felső tagozatos diákjai hétfőtől Szerbiában, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb ugyanis úgy döntött, hogy az országban már semmi nem indokolja a virtuális oktatás folytatását.

Biden mégsem, aztán mégis emeli a menekültbefogadási kvótát

Joe Biden amerikai elnök szövetségesei és segélyszervezetek megrökönyödtek pénteken azon a sürgősségi rendeleten, miszerint a kormány nem emeli meg az elődje által megszabott menekültbefogadási kvótát, emiatt a Fehér Ház még este bejelentette, hogy az elnök májusban mégis megemeli a 15 ezer fős keretet.

Koronavírus-jelentés külföldről: Németországban tovább korlátoznának, a lengyeleknél ágyhiánnyal küzdenek

További szigorításokat sürget a német kancellár. Angela Merkel felszólította a parlamenti képviselőket, hogy fogadják el azt a törvényjavaslatot, amely újabb korlátozások bevezetésére hatalmazza fel a német kormányt. Nincs még túl a harmadik hullám csúcsán Franciaország sem, ahol átlépte a százezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma. Az ATV Híradójának riportja.

Korábbi hírek betöltése