Külföld

Hivatalos: Az FBI Trump vejének orosz kapcsolatait vizsgálja

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálja Donald Trump amerikai elnök veje és főtanácsadója, Jared Kushner orosz kapcsolatait - derült ki csütörtöki amerikai sajtójelentésekből.

Az Iszlám Állam elől menekülnek a Fülöp-szigeteken (képek)

Tömegével menekülnek az emberek a Fülöp-szigeteki Marawi városából, miután az Iszlám Állam harcosai megszállták a térséget.

Mount Everest: Klein Dávidnak most nem sikerült a csúcsdöntés

Egyelőre nem sikerült Klein Dávidnak a csúcsdöntés. 8115 méteren ugyanis vissza kellett fordulnia a rendkívül rossz időjárás, a nagy szél miatt - tájékoztatta az expedíció sajtófőnöke az MTI-t.

Kína szigorította az ellenőrzést az észak-koreai határon

Kína szigorította az ellenőrzést az észak-koreai határon a Phenjan nukleáris és rakétaprogramjának gátat vetni hivatott ENSZ-szankciók keretében - közölte Susan Thornton amerikai külügyi tisztségviselő pénteken, kínai tisztségviselőket idézve.

Szokatlan dolgot tett Barack Obama (képek)

Szokatlan esemény: a jelenlegi mellett az idén leköszönt amerikai elnök is Európába látogatott. Barack Husszein Obama csütörtökön Berlinben egy pódiumbeszélgetésen vett részt, amelyet a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából rendeztek. Obama Angela Merkellel közösen vett részt a beszélgetésen, ahol arról beszélt: véleménye szerint az Egyesült Államok nem szigetelheti el magát, és az amerikaiak nem élhetnek "fal mögé bújva”. A korábbi amerikai elnök hozzátette: a nacionalista irányzatok erősödése a nemzetközi közösséget válaszút elé állítja, véleménye szerint „fontos csatát” kell megvívni a közös értékeket fenyegető erők ellen.

Lélegzetelállító képek a Jupiterről

A Jupiter sarkvidéki területein az 1400 kilométer átmérőt is elérő nagyságú forgószelek tombolnak. A gázóriás sarki régiói így a vártnál jóval örvénylőbbek - derült ki a Juno űrszonda felvételeiből.

"Bosszúvágy" - Újabb részletek a manchesteri merénylőről

"Bosszúvágy" hajtotta Salman Abedit, a hétfő éjjeli véres manchesteri robbantás elkövetőjét, miután egy líbiai származású barátját ebben az angliai városban ölték meg 2016-ban - közölte az AFP francia hírügynökséggel a család egyik barátja.

Orbán Trump oldalán robbantja fel az internetet

NATO-csúcsot rendeztek Brüsszelben, amelyen első ízben Donald Trump is részt vett. Orbán Viktor is elutazott a belga fővárosba, ahol találkozott az amerikai elnökkel, négyszemközti egyeztetésre azonban nem került sor. Az alábbi videó, ahogy Trump - oldalán Orbánnal - előretolakodik a találkozón, bejárta a világsajtót.

Bombázás Szíriában: Légcsapást mértek az IÁ területeire

Legalább 35 civil meghalt az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légicsapásaiban csütörtökön egy, az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet ellenőrzése alatt álló kelet-szíriai városban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Szivárogtatás: A britek újra szóba állnak az amerikaiakkal

Rövid szüneteltetés után, csütörtök este helyreállt a teljes körű információcsere a brit és az amerikai titkosszolgálatok között, miután a brit hatóságok biztosítékokat kaptak Washingtontól arra, hogy az amerikai partnerszervezetek fellépnek a kiszivárogtatások ellen.

Korábbi hírek betöltése