Külföld

Theresa May aláírta a bejelentő levelet: Aktiválódik az 50. cikkely

Theresa May brit miniszterelnök aláírta a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását bejelentő levelet, amelyet szerdán a brit EU-nagykövet kézbesít Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének.

Májusban Olaszország ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést

Ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést Olaszország május 10. és 31. között a G7-es csoport Szicíliában rendezendő találkozója miatt.

Trump eltörölte Obama környezetvédelmi intézkedéseit

Donald Trump amerikai elnök kedden aláírta az előző elnök, Barack Obama által hozott környezetvédelmi intézkedéseket eltörlő elnöki rendeletet.

Még az űrből is látták a pusztító ciklont

Hat éve nem pusztított olyan heves ciklon Ausztráliában, mint a Queensland környékén lecsapott Debbie. Bár az orkán jelentős anyagi károkat okozott, emberéletet nem követelt. A pusztításnak mindössze egy sérültje van. További részletek a videóban.

Az Iszlám Állam lövette a Tabka-gátat Szíriában

Az Iszlám Állam terrorszervezet tűz alá vette szerdán az Eufráteszen emelt a Tabka-gátat, és ezzel arra kényszerítette a létesítményen dolgozó mérnököket, hogy egy időre megszakítsák a munkájukat - közölték szemtanúk a brit hírügynökséggel.

Brexit: Így reagál a nemzetközi politika

Theresa May brit miniszterelnök aláírta a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását bejelentő levelet, ezzel pedig az Egyesült Királyság hivatalosan is elindult azon az úton, amelynek végén elhagyja az Európai Uniót. A nemzetközi politika folyamatosan reagál a történtekre.

Theresa May: Most már nincs visszaút

Theresa May brit miniszterelnök szerint a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról Brüsszelben szerdán átadott értesítés azt jelenti, hogy immár "nincs visszaút", az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból.

Átadták a levelet, ami útjának indítja a Brexitet - kép

Megküldte az értesítést a brit kormány a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról, hivatalosan elindítva az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséhez vezető folyamatot - jelentette be szerdán Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Eldurvult a kampány: Albánok rontottak rá a szerb elnök szimpatizánsaira

Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök és elnökjelölt nem utazik szerdán Koszovóba, hogy részt vegyen elnökjelölti kampányrendezvényén, amelyet ugyan nélküle is megtartottak volna, ám a rendezvény veszélybe került, mert az oda utazó szimpatizánsok autóbuszait a helyi albán szélsőségesek kövekkel dobálták meg, és nem akarták tovább engedni.

Korábbi hírek betöltése