Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

18 millió fölött a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

Már több mint 18 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig meghaladta a 690 ezret. Brazíliában több mint félezer új halálesetről számoltak be egy nap alatt, amivel az országban több mint 94 ezerre nőtt az összes áldozat száma. Spanyolországban a vendéglátást is új alapokra helyezik.

Történelmi csúcson az arany ára

Újabb történelmi csúcsra emelkedett az arany ára: a válságok idején biztos menedéknek számító nemesfém unciánkénti ára áttörte a kétezer dollárt, miután Chuck Schumer, az amerikai szenátus demokrata párti frakcióvezetője kijelentette, hogy közelebb kerültek a megállapodáshoz a Fehér Házzal a gazdaság támogatását célzó, újabb ezermilliárd dolláros kormányzati programról.

Észak-Korea tovább fejleszthette nukleáris fegyvereit

Az ENSZ egyik bizalmas jelentése szerint Észak-Korea tovább fejleszthette nukleáris fegyvereit - közölte a dpa német hírügynökség kedden.

Pusztító robbanás rázta meg a libanoni fővárost - videó

Több ezer sebesültje és már több tucat halottja van a libanoni fővárosban kedd este történt robbanásnak, a sérültek száma különböző jelentések szerint 2500 és több mint háromezer között van, a halottaké pedig legkevesebb 25, de egyes tudósítások szerint már legalább harminc.

Izraelt elérte a koronavírus második hulláma

Többek között erről is beszélt Izrael Állam magyarországi nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman az atv.hu-nak adott exkluzív interjújában. A diplomata hozzátette, a pandémia miatt csaknem egy millió ember maradt munka nélkül a zsidó államban.

Elképesztő felfedezés: már a dinoszauruszok is szenvedhettek rákban

A dinoszauruszok is szenvedhettek rákban, új kutatások szerint ugyanis agresszív csontrákja lehetett egy centrosaurusnak, amelynek fosszíliáját még 1989-ben tárták fel a kanadai Alberta tartományban lévő dinoszauruszparkban. Ez az első ismert dinoszaurusz egyed, amely rosszindulatú rákban szenvedett.

Korábbi hírek betöltése