Nagyvilág

Time magazin: A munkájuk miatt meggyilkolt és bebörtönzött újságírók lettek az év emberei

A Time magazin kihirdette a 2018-as év emberét, idén, ahogy tavaly is, több személyt is megneveztek.

Brexit: Január végéig a parlament elé kerül a kilépési megállapodás

A brit kormány szerint január végéig a parlament elé kerül a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás, amelyről az eredeti terveknek megfelelően kedden kellett volna szavaznia az alsóháznak.

Hatalmas füst robbant ki a Popocatépetl vulkánból, kitört az Etna

Hatalmas füst és hamu felleget eregetett hétfőn a Mexikóvárostól délkeltre fekvő Popocatépetl vulkán.

Korlátozzák Egyiptomban a sárga mellények eladását, mert tüntetésektől tartanak

A franciaországi zavargásokhoz hasonló tüntetésektől tartanak Egyiptomban, ezért az országban korlátozták a sárga mellények eladását. Öt kairói kereskedő kedden arról számolt be a francia AFP hírügynökségnek, hogy a mellények értékesítése csak hatósági jóváhagyással lehetséges és a rendőrség is ellenőrzést végez.

Videó: Theresa May beragadt az autójába

Theresa May, brit miniszterelnök Berlinbe utazott, hogy találkozzon Angela Merkellel, azonban May beragadt az autóba, amivel érkezett. A videón jól látszik, hogy a fogadóbizottság néhány sikertelen próbálkozás után ki tudta szabadítani a miniszterelnök asszonyt.

Kína megduplázza repülőtereinek számát

Kína azt tervezi, hogy mintegy duplájára növeli repülőtereinek számát 2035-re, amikorra a világ legnagyobb légiközlekedési piacává válik, megelőzve az Egyesült Államokat - írta a China Daily című kínai napilap keddi számában.

Elölről kezdődik a volt Bihar megyei önkormányzati elnök elleni bírósági eljárás

A Nagyváradi Táblabíróság visszautalta kedden az első fokon eljáró Bihar Megyei Törvényszéknek a korrupcióval vádolt Kiss Sándor volt Bihar megyei önkormányzati elnök korrupciós ügyét. Az ítéletről a Krónika című erdélyi magyar napilap számolt be internetes oldalán, az ítélethirdetésnél jelen levő tudósítója jelentése alapján.

Kreml: Putyinnak lehetett Stasi-igazolványa

A szovjet Állambiztonsági Bizottság (KGB) és a keletnémet állambiztonsági minisztérium (Stasi) partnerszolgálatok voltak, amelyek adhattak ki igazolványt egymás munkatársai, így a jelenlegi orosz elnök, Vlagyimir Putyin számára is - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kedden Moszkvában.

Korábbi hírek betöltése