Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

Törökország is bojkottálja a Nobel-díjátadót

Albánia és Koszovó példáját követve hétfőn Törökország is bejelentette, hogy bojkottálja a Nobel-díjátadót Peter Handke osztrák író kitüntetése elleni tiltakozásként.

A volt amerikai elnök unokája jövőre indul a kongresszusi választásokon

Indul a jövő évi kongresszusi választásokon Pierce Bush, a néhai George H.W. Bush elnök unokája.

Európai Bizottság: egyre kevesebb cég tartja a korrupciót széles körben elterjedt problémának

Noha a vállalkozásoknak még mindig jelentős hányada - uniós szinten 63 százalékuk, Magyarországon 80 százalékuk - tartja a korrupciót széles körben elterjedt problémának, arányuk uniós szinten 4 százalékkal, Magyarország esetében pedig 11 százalékkal csökkent 2017-hez képest - közölte az Európai Bizottság a cégek korrupcióval kapcsolatos véleményéről készített felmérésében hétfőn.

Aszad: elsősorban Európa felelős a szíriai helyzetért

Elsősorban Európa a felelős a Szíriában kialakult káoszért - jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök a RAI olasz közszolgálati televíziónak adott, de egyelőre csak a szíriai állami televízióban adásba került interjúban, amelyet hétfő éjjel nemzetközi hírügynökségek is ismertettek.

Újabb tömegtüntetések lehetnek Franciaországban, ötödik napja sztrájkolnak

Újabb tömegtüntetések lehetnek kedden Franciaországban, ahol múlt csütörtökön mintegy 800 ezren tüntettek a kormány vitatott nyugdíjreformja ellen. A szakszervezet felhívására aznap sztrájk kezdődött, amely már ötödik napja bénítja meg az országot. Vasárnap este Macron elnök válságtanácskozást tartott a minisztereivel. A kormányfő, Édouard Philippe, szerdán ismertetheti a nyugdíjreform részleteit.

Korábbi hírek betöltése