Kövessen minket a Facebookon

golgota: 57 találat

Összes rovat
Összes tartalom

 • Itthon
  2021. április 2. 13:55

  A szokásosnál kevesebben járták végig a nagypénteki keresztutat Jeruzsálemben

  A szokásosnál kevesebb zarándok járta végig, de idén már megtartották a nagypénteki keresztutat Jeruzsálemben.

 • Itthon
  2021. március 22. 14:56

  Elhunyt Szentkirályi Miklós Béla

  Életének 78. évében, március 20-án elhunyt Szentkirályi Miklós Béla Munkácsy-díjas restaurátorművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Magyar Nemzeti Galéria (MNG), majd a Szépművészeti Múzeum főrestaurátora - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Művészeti Akadémia.

 • Itthon
  2020. április 18. 8:06

  Lezárták a Margitszigetet a hétvégére, több járat közlekedése is változik

  Lezárták a Margitszigetet a koronavírus-járvány további terjedésének megelőzése érdekében, ezért több járat közlekedése is változik a hétvégén.

 • Itthon
  2019. augusztus 21. 13:04

  Szörnyű dolgokat mondott Demjénről Bergendy István

  A legendás zenekar vezetője nem bocsátja meg, hogy énekesük annak idején faképnél hagyta őket. Ezen az sem változtat, hogy Demjén Ferenc nemrégiben egy súlyos műtéten, majd agyérgörcsön esett át - írja a Bors.
 • Itthon
  2019. január 9. 15:17

  Az állam megvette a Golgotát, vége a kálváriának

  Véget ért a Golgota kálváriája, a magyar kormány 3 milliárd forintért megvette Pákh Imre műgyűjtőtől Munkácsy Mihály festményét, és a debreceni Déri Múzeumba kerül - ezt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter jelentette be az Országház Munkácsy termében.
 • Itthon
  2018. szeptember 6. 18:14

  Hamarosan tenyérbe csaphatnak Munkácsy Golgotája felett

  Pákh Imre szerint közel a megállapodás: 3 milliárdért az államé Munkácsy Golgotája, ugyanis a napokban találkozott a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel. A műgyűjtő azt mondta: Gulyás Gergellyel szóban már megegyeztek és hamarosan egymás tenyerébe csaphatnak.


 • Nagyvilág
  2018. június 25. 19:38

  Vilmos herceg a brit királyi családban elsőként Izraelbe érkezett hivatalos látogatásra

  Izraelbe érkezett Vilmos cambridge-i herceg hétfőn. A brit mandátum 1948-as vége és a zsidó állam 70 évvel ezelőtti megalakulása óta ez az első alkalom, hogy a brit uralkodóház valamely tagja hivatalos látogatást tesz Izraelben.

 • Itthon
  2018. június 14. 12:11

  Gulyás Gergely: Orbán Viktor szándéka is a Golgota megvásárlása

  "A foci vb kezdődik, nem hosszabbodik meg a tanév" - mondta Gulyás Gergely az ATV főmunkatársának a kérdésére cáfolva az ezzel kapcsolatos híreket. A kancelláriaminiszter megerősítette: véget ért a Golgota kálváriája, a magyar állam kész megvásárolni 3 milliárdért a Munkácsy-trilógia harmadik festményét is.


 • Itthon
  2018. június 10. 19:31

  Folytatódik a Golgota kálváriája

  Folytatódik a Golgota kálváriája. Pákh Imre ismét letakartatná a festményt, az mondja lopottnak tekinti innentől kezdve, hogy ismét védetté nyilvánították. Hét elején pedig még úgy tűnt megállapodik egymással a kormány és a műgyűjtő. Kovács Zoltán kormányszóvivő azonban ezt tulajdonképpen cáfolta itt az ATV-ben még csütörtökön. További részletek a videóban.

 • Nagyvilág
  2018. június 10. 17:20

  Kurz felrúgja a protokollt: elmegy a Siratófalhoz és nem tárgyal Rámalláhban

  Sebastian Kurz osztrák kancellár európai vezetők között egyedülálló módon ellátogat a Jeruzsálem óvárosában található Siratófalhoz is háromnapos izraeli útján - jelentette a helyi média vasárnap.

 • Itthon
  2018. június 8. 7:00

  Matolcsyék nem tárgyalnak a Golgota megvételéről

  A Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem foglalkozik a Golgota megvételével és a jövőben nem is kommentálja az ezzel kapcsolatos híreket – tudatta az MNB sajtóosztálya érdeklődésünkre. Holott kedden a Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter munkatársunk kérdésére többször is elmondta: 3 milliárd forintért a magyar állam megveszi a Munkácsy-festményt.

 • Itthon
  2018. június 7. 20:11

  Elios-ügy: Megszólalt a kormányszóvivő

  Kovács Zoltán az ATV Egyenes Beszédben leszögezte: mindent kivizsgálnak, amit az OLAF aggályosnak talált. A kormányszóvivő szerint nem kegyvesztettek, akik kikerültek a kormányból, Gulyás Gergely pedig csak ösztönös választ adott, amikor azt mondta, hogy megveszik 10 millió euróért a Golgotát.

 • Itthon
  2018. június 6. 20:39

  Átvágták a Golgota körül kialakult gordiuszi csomót: Ezt mondják a szakértők a vételárról

  Örömteli, hogy a magyar államnak sikerült átvágnia a Golgota körül kialakult gordiuszi csomót, és megvásárolja a képet Pákh Imrétől – ezt mondta az ATV Híradónak Törő István műkincsszakértő. Szerinte a 10 millió eurós vételár reális, hiszen korábban a világ két legnagyobb aukciósháza is erre az összegre taksálta az egyébként felbecsülhetetlen eszmei értékű kép árát.


 • Itthon
  2018. június 5. 16:50

  Pákh Imre: Eladom a Golgotát az államnak 10 millió euróért

  Pákh Imre kész eladni a Golgotát a magyar államnak 10 millió euróért, azaz körülbelül 3 milliárd forintért - ezt a műgyűjtő üzletember munkatársunknak mondta azt követően, hogy a Kormányinfón megkérdeztük Gulyás Gergely kancelláriaminisztert: a magyar állam megveszi-e 10 millió euróért Munkácsy Mihály Jézus trilógiájának harmadik festményét, a Golgotát, ami Pákh Imre tulajdonában van.

 • Itthon
  2018. június 5. 16:36

  Gulyás Gergely az ATV-nek: A magyar állam 3 milliárdért kész megvenni a Golgotát

  A magyar állam 3 milliárdért kész megvenni Munkácsy Golgotáját, ami Pákh Imre műgyűjtő szerint 10 millió eurót ér. Gulyás Gergely még nem tudja, hogy boldog, vagy szomorú arccal távozna, ha a tárcájának plusz 10-20 milliárdért kopogtatna Orbán Viktor ajtaján. A gyülekezési jog tervezett korlátozásáról azt mondta: a cél, hogy sem Orbán Viktor, sem Gyurcsány Ferenc háza előtt ne lehessen tüntetni. A Miniszterelnökséget vezető minisztert a Kormányinfón az ATV főmunkatársa, Csuhaj Ildikó kérdezte.

 • Itthon
  2018. június 1. 17:00

  Pákh Imre: Eszem ágában nincs elvinni a Golgotát

  A műgyűjtő szerint a magyar állam kezében lenne a legjobb helyen a Munkácsy-trilógia, de egyelőre nem született megállapodás az árról. Tízmillió euróra becsülik az összeget.

 • További találatok betöltése