Kövessen minket a Facebookon

Gazdaság

2010-10-14 12:17:07

Felmentik Bathó Ferenc helyettes államtitkárt

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kezdeményezte Bathó Ferenc helyettes államtitkár felmentését - közölte csütörtök délelőtt a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Legalább 5 és fél százalék lenne a 2010-es költségvetés GDP-arányos hiánya, a Bajnai-kormány felügyelete alatt készített idei költségvetésen több lyuk tátong ugyanis - írják a minisztérium közleményében, amely szerint a tárca "egyúttal levonja a személyi következményeket".

A minisztériumtól emlékeztetnek arra, hogy a kormány tartani akarja a 2010-re tervezett 3, 8 százalékos hiánycélt. Ezt a hiánycélt biztosítják azok a lépések is, amelyeket szerdán jelentett be a miniszterelnök Budapesten - az energia-, telekommunikációs- és kiskereskedelmi szektort érintő adó bevezetéséről van szó, amely a tárca szerint azt is bizonyítja: a Bajnai-kormány felügyelete alatt olyan 2010-es költségvetés készült a volt Pénzügyminisztériumban, amely nem a valós számokon alapul.

A Nemzetgazdasági Minisztérium levonja ennek személyi következményeket. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kezdeményezte az 1990 óta költségvetési ügyekkel foglalkozó Bathó Ferenc helyettes államtitkár felmentését.

Közben a Nemzetgazdasági Minisztériumban Naszvadi György államtitkár vezetésével zajlik "az új szellemiségű 2011-es költségvetés tervezése", amelyet 2010. október 27-i ülésén tárgyal meg a kormány.

Ajánlom

További gazdasági híreink