Kövessen minket a Facebookon

Gazdaság

2013-08-02 09:46:00

Dávid: keresztül fogják zavarni a takarékszövetkezeti törvényt

Minden településen, ahol Posta vagy Takarékszövetkezet van, a kormánypárt hatalmas befolyásra tesz szert a takarékszövetkezeti integráció után – erről Dávid Ferenc beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A VOSZ főtitkára elmondta azt is, hogy az államosításról szóló megbeszélések formálisak.

Egészen konkrét találkozók zajlanak a takarékszövetkezetek államosításáról - mondta Dávid Ferenc. A VOSZ főtitkára szerint az országos takarékszövetkezetek első számú vezetői sem vehetnek részt ezeken a megbeszéléseken. Elmondta: három munkanap alatt hat helyen „zavarták le” az egyeztetéseket. A takarékszövetkezeteket kedden délután értesítették arról, hogy szerdán megbeszélést tartanak.  A találkozón egy prezentáción megmutatják, milyen alapszabályt kapnak majd az intézetek, amelyet el kell fogadniuk az integráció érdekében. A szöveget az integrációs szervezet írja meg.

A VOSZ főtitkára szerint ezek a találkozók formálisak, amelyeken elhangzott, hogy az előadók elmondják, hogy nem törvényt magyarázni jöttek, hanem végrehajtani. Dávid Ferenc arról is beszélt: a takarékszövetkezeti vezetők passzívan, fagyos légkörben hallgatják az előadásokat. A lemondásokról a főtitkár elmondta: ezek a vezetők nem fogadják el az ultimátumokat, és egyesek idegi alapon nem bírják a feszültséget. Dávid Ferenc szerint az történik, amit a jogalkotók akarnak, keresztül fogják zavarni a törvényt. A VOSZ főtitkára elmondta: ő is elképzelhetőnek tartja, hogy Fidesz-közeli emberek kerüljenek a takarékszövetkezetek élére, és minden településen, ahol Posta vagy Takarékszövetkezet van, a kormánypárt hatalmas befolyásra tesz szert. 

atv.hu

További gazdasági híreink