Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2013-05-29 14:13:23

Hobo: Kerényit leginkább Torgyánhoz tudnám hasonlítani

Pályafutásáról, családjáról, a Nemzeti Színházban betöltött szerepéről és megvásárolt ellenzékről is beszélt Földes László (Hobo) az ATV Húzós című műsorában.

Hobo: Kerényit leginkább Torgyánhoz tudnám hasonlítani

József Attilát ma már sehol nem játszanak, ezért az volt a kérés, hogy az ő műveit jelenítsem meg a színpadon – mondta a Nemzeti Színház igazgatójának felkérése kapcsán a Kossuth-díjas előadóművész. Hobo a Vidnyánszky Attila kinevezése kapcsán kialakult politikai csatározásokról úgy vélekedett, bár sokmindenben nem ért egyet az igazgatóval, neki sem kell egyetértenie vele abban, hogy például Kerényi Imrét leginkább Torgyán Józsefhez tudná hasonlítani. Egyébként pedig nem szabhat az igazgatónak feltételeket, mint ahogy Vidnyánszky sem szabott neki semmilyen feltételt, amikor meghívta a társulatba. Hobo azt is elmondta, tervezett előadásai között egy saját életmű-sorozat is szerepel, legalábbis ha „Kerényi elvtárs nem éri el, hogy menesszék a színházból”. Például azért, mert Hobo nemigen kedveli Kerényit, főleg miután lebuzizta Alföldi Róbertet, aki azért elsősorban mégis csak egy jeles művész. Bármi előfordulhat akár velem is, hiszen egyszer New-Yorkban Allen Ginsbergnél, a világ egyik leghíresebb homoszexuális költőjénél aludtam, ki tudja, hogy ennek milyen következményei lehetnek – jegyezte meg viccesen Hobo, aki azt is elmondta, a jövőben szeretne többet játszani, hiszen számára továbbra is a zenélés a legfontosabb.

És ha már a politika került szóba, Hobo azt is elmondta, szerinte az ellenzékiség ma sem szól másról, mint pénzről, hiszen ahogy a jobboldali ifjú, vagy kevésbé ifjú titánoknak is számos feneket kellett tisztára nyalniuk, hogy oda kerüljenek, ahol most vannak, úgy a liberálisok is az állam, vagy éppen Acél György pénzén voltak ellenzékiek. Nekik fogalmuk sincs, hogy milyen a saját bőrükön ellenzékinek lenni, amikor csak a közönség adja a pénzt, vagy amikor a rendőrség rommá veri az embereket a koncerten – fogalmazott.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További híreink