Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2013-05-25 14:57:00

Németh Dávid: a reklámadó nem lesz elég a stadionépítésre

Tragikus, hogy az elmúlt harminc hónapban harminc adót vezetett be az adózás csökkentését és egyszerűsítését megígérő kormány.

Németh Dávid: a reklámadó nem lesz elég a stadionépítésre

Az Európai Bizottság feladata volt, hogy megnézze a hiánycél tartására kidolgozott Varga-csomagot. Ezek alapján vélhetően kikalkulálták, hogy milyen hatása lesz annak a növekedésre, és elkészítették az ajánlást a Pénzügyminiszterek Tanácsának. Valószínűleg ezt kapták meg most az Európai Bizottságnál, és ezért szivárogtatták ki, hogy hamarosan kiengedik Magyarországot a túlzottdeficit-eljárás alól – mondta Németh Dávid a K and H Bank vezető elemzője az Egyenes Beszédben.

A most bejelentett reklámadó néhánymilliárdos, vagy tízmilliárdos bevételt hozhat, ebből aligha fedezhető a stadionok hatvanmilliárdos építési költsége. Az elmúlt harminc hónapban egyébként harminc adót vezetett be a kormány, ami azért is tragikus, mert Orbánék az adózás csökkentését, és egyszerűsítését ígérték meg. Az adózás sávos lesz, a nagy reklámbevétellel rendelkező cégek fizetnek majd sokat. Ezek pedig többnyire külföldi tulajdonban vannak, vagyis a média magyar szegmenseit vélhetően nem rázza majd meg az új adónem.

A kormánynak azért nagyon fontos a túlzottdeficit-eljárás alól való kiszabadulás, mert akkor a választás előtt sokkal többet osztogathatnak majd, mint eddig. Ez egyébként minden ciklusban így volt, és vélhetően most is így lesz, bár megígérték, hogy nem lesz választási költségvetés. Persze ez azon is múlik, hogy a közvélemény-kutatások szerint hogyan áll majd az év vége felé a kormány – vélte Németh Dávid.

atv.hu

Ajánlom

További híreink