Egyéb

2013-05-22 12:56:56

Csányi: konkrét gyanú nélkül is megfigyelhetők lesznek az állami szervek dolgozói

A nemzetbiztonsági törvény módosítása ellen tiltakoztak civilek a Belügyminisztérium épülete előtt – a tegnapi megmozdulás résztvevői George Orwell 1984 című regényéből tartottak felolvasást.

Csányi: konkrét gyanú nélkül is megfigyelhetők lesznek az állami szervek dolgozói

Csányi Krisztina, a megmozdulás egyik szervezője az ATV Start-ban elmondta, a törvénymódosítás megteremti az állami, és különösen a rendvédelmi szerveknél dolgozók folyamatos, és korlátlan megfigyelésének lehetőségét. Ráadásul ezen túl a megfigyelés bármiféle konkrét gyanú, vagy indok nélkül is elrendelhető, míg korábban ezek a megfigyelések csak a bíróság engedélyével történhettek – tette hozzá Csányi, aki a szabadságjogok elfogadhatatlan mértékű korlátozásának nevezte a nemzetbiztonsági korlátozását. Szerinte az ilyen intézkedéseket az elmúlt időszak korrupciós botrányai sem teszik indokolttá, ráadásul mint fogalmazott, a trafikügy után nem biztos, hogy a kormánynak állást kellene foglalnia a korrupcióval kapcsolatban.

Mindenesetre a nemzetbiztonsági törvény módosítása csupán egyike azon lépéseknek, amikkel a kormány az emberi jogokat korlátozza, ezért a civilek vasárnap ismét demonstrációt szerveznek, ezúttal az oktatási szegregáció ellen, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt – mondta el Csányi Krisztina.

atv.hu / J. I

További híreink