Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2013-03-29 18:32:17

Az új Golf a 2013-as „Világ Év Autója”

Igazi sorozat-győztes lett az új Golf, a nemzetközi szakmai zsűri ugyanis március 28-án a wolfsburgi „bestsellernek” ítélte a 2013-as „Világ Év Autója” („World Car of the Year 2013”) díjat, a világszerte nagytekintélyű elismerést a New York-i Autószalon keretében adták át. A „Világ Év Autója” újabb mérföldkő a Golf kitüntetéseinek sorában.

Az új Golf a 2013-as „Világ Év Autója”

A zsűri indoklása szerint: „A Golf éppen a megfelelő méret – tágas, praktikus és kényelmes. Formavilága friss és korszerű, amelyhez megújult motorpaletta, valamint széria- és extrafelszerelések illetve biztonsági rendszerek meggyőzően széles kínálata társul. Ha létezik mindenki számára készült autó, nos a Golf az.”

Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke így fogalmazott: „Mindannyian nagy örömmel fogadtuk a Volkswagennél a Golf ‚Világ Év Autója’ címét. Ez az újabb elismerés is jól mutatja, hogy a Golf világszerte önálló kategóriát képvisel. Ez az autó újra és újra magasabbra emeli a mércét, nem utolsósorban a gazdaságosság és a környezetvédelem területein. A Golf ennek szellemében rövidesen hálózatról tölthető (Plug-In) hibrid kivitelben, valamint tisztán elektromos hajtásrendszerrel is megjelenik a piacon.”

Három hete nyerte el a wolfsburgi kompakt modell az európai „Év Autója” díjat, de a sikerlistán számos hazai és külföldi kitüntetés is sorakozik, mint például a „Die besten Autos 2013”, az „Auto Trophy 2012” és a „Top Gear - All the car you’ll ever need”. A „Világ Év Autója” zsűrijét 23 ország összesen 66 szakújságírója alkotja, akik napi munkájuk során autósok és érdeklődők milliói számára értékelik a világpiacon megjelenő új modelleket. A Volkswagen évek óta a „Világ Év Autója” szavazások „állócsillaga”: már a jelenlegi Golf elődje is elnyerte 2009-ben e tekintélyes elismerést, akárcsak 2012-ben a márka up! kisautója. A 2010-es év szintén a Volkswagen diadalát hozta, az összesített győzelmet ugyanis a Polo szerezte meg, míg a Polo, a Golf és a Passat BlueMotion változata a „Világ Zöld Év Autója” („World Green Car of the Year”) díjat hódította el.

Ajánlom

További híreink