Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2013-03-28 15:32:27

CIES: az MTK veri a Machester Unitedet és a Real Madridot is

Ha valaki azt hiszi, hogy a Machester United, vagy a Real Madrid utánpótlása a legjobb Európában, téved. Az MTK veri mindkettőt: a tíz legelismertebb európai futballakadémia listáján a hatodik helyet szerezte meg.

Az International Centre for Sports Studies (Sporttanulmányok Nemzetközi Központja, CIES) legfrissebb felmérése szerint az MTK Budapest FC futballakadémiája rendkívül elegáns helyet tölt be az európai labdarúgásban, ami a kontinens professzionális ligáiban játszó focisták a számát illeti.

A CIES az alapján rangsorolta a csapatokat, hogy melyik klubból, hány játékos játszik a kontinens profi ligáiban. Egy játékos a felmérés szabályai szerint akkor számít az adott klub által kinevelt labdarúgónak, ha 15 és 21 éves kora között legalább három teljes idényt eltöltött az adott csapatnál.

A CIES legújabb felmérésében – amelyben Európa 31 legfontosabb ligáját nézték át – a holland Ajax vezeti a listát, mert a neves csapat majdnem 70 labdarúgót adott az európai futballnak.

A holland csapatot az FK Partizan, a Hajduk Split, Barcelona, a Sporting Lisbon, majd a magyar MTK Budapest követi, a hatodik helyen.

A magyar klub olyan sztárcsapatokat előzött meg, mint a Dynamo Kiev, a Real Madrid, vagy a Premier Liga egyik legjobbjának számító Manchaster United.

atv.hu / ML

További híreink