Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2013-03-03 08:58:44

Hóviharok tomboltak Japánban: öt ember meghalt

Öt ember meghalt Japánban a Honsú-fősziget északi részén és a Hokkaidó szigeten tomboló hóviharokban - közölték vasárnap a hatóságok.

Egy anya három gyermekével autójával elakadt a hóviharban Hokkaidón. A szélsőséges időjárás miatt nem tudták elhagyni járművüket, a rendőrség megállapítása szerint halálukat széngáz-mérgezés okozta. A helyi lakosok ugyan riasztották a mentőalakulatokat, de két órába telt, hogy odaérjenek, amikor már már késő volt.

Ugyancsak Hokkaidón egy férfit és kilencéves gyermekét lavina temette be. A férfinek sikerült gyermekét kimenteni, de az ő teste annyira kihűlt, hogy a kórházban meghalt. Két férfit is eltűntként tartanak nyilván a területen.

A rendkívüli időjárásban kisiklott a Sinkanzen gyorsvonat is Akita prefektúrában. Feltehetően a sínekre lerakodott hatalmas mennyiségű hó okozta a balesetet. A  vonaton 130 ember tartózkodott, de senki sem sérült meg. A tomboló hóvihar miatt Japán északi részén több kilométeres közlekedési dugók alakultak ki, és több mint 1700 épületben nincs áramellátás.

MTI

Ajánlom

További híreink