Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2013-02-20 21:27:41

Erkölcstan oktatók: az ATV-ben vonta vissza vitatott javaslatát Keszei

A meggyőző érvelés hatására belátjuk, hogy nagyot hibáztunk, ezért visszavonjuk az erkölcstan oktatókkal kapcsolatos ajánlásunkat – mondta Keszei Sándor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Erkölcstan oktatók: az ATV-ben vonta vissza vitatott javaslatát Keszei

A legfrissebb hírekért, kommentekért, fotókért és részletekért csatlakozzon és olvassa az atv.hu Facebook oldalát, ahol a csatornával kapcsolatos háttérinformációkhoz is hozzájuthat! A legfrissebb videókért pedig ne mulassza el meglátogatni és feliratkozni a folyamatosan frissülő YouTube csatornánkra!

A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke az adás végén jelentette be, hogy Kálmán Olga meggyőző érvelése hatására döntött úgy, hogy visszavonják az ajánlást. A szervezet vezetője korábban arról beszélt, hogy a javaslatuk, amely szerint erkölcstan oktatására csak erős hivatástudattal rendelkező és feddhetetlen életmódot folytató pedagógusokat lehessen alkalmazni, éppen az oktatókat védte volna.

Keszei Sándor szerint, ha egy átfogó vizsgálaton esett volna át a pedagógus, akkor elkerülhetőek lettek volna a szülői „támadások”. Azzal kapcsolatban, hogy milyen szempontok alapján állították össze az ajánlást, az MSZOE elnöke azt mondta: kikérték a szülők véleményét is, de például a családvédelmi törvényt is alapul vették. Így az ajánlás alapján élettársi kapcsolatban élő, elvált vagy gyermektelen pedagógus nem is lehetett volna erkölcstan oktató. Keszei Sándor hangsúlyozta: ő maga sem felel meg a kritériumoknak, hiszen jelenleg második feleségével él, de ő nem is akar erkölcstant tanítani.

Kijelentette: aki másodállásban sztriptíz táncos, az ne tanítson erkölcstant, tanítson inkább matematikát. Az ajánlásban az is szerepelt, hogy az adott pedagógus ne nézzen otthon sem szexfilmet. Keszei Sándor azt mondja: példamutatónak kell lenni, aki maga is ilyen filmeket néz, nem mondhatja azt a gyerekeknek, hogy ne üljenek a számítógép elé és ne nézzenek ilyen tartalmakat.

Arra, hogy az a pedagógus miért nem taníthat erkölcstant, aki családban él, de valamilyen oknál fogva nem lehet gyereke, a MSZOE elnöke érdemben nem tudott reagálni.   

"Köszönöm Olga, hogy megvédte azokat a nőket akiknek nem lehet gyereke..."; "Kedves Olga! Kalapot emelek, ez nem volt semmi. Holnap megnézem mégegyszer. Gratulálok!"; "Kálmán Olga for president!!!!" - ilyen és ehhez hasonló bejegyzések érkeznek az ATV Facebook oldalára, reagálva a szerda esti Egyenes Beszédre.

Az MSZOE állásfoglalásában a kritériumoknak megfelelő pedagógusként azokat említette, akik példás családi életet élnek, nem elváltak, nem élnek élettársi kapcsolatban és legalább egy, házasságban született gyermeket nevelnek (vagy örökbe fogadtak).  Erkölcstan tantárgyat tanító pedagógus továbbá csak az lehet, akinek nincsenek káros szenvedélyei, nem dohányzik, nem alkoholizál, "aki mentes a szexuális aberrációktól", és otthonában sem néz szexfilmeket. A szervezet szerint az általános iskolákban az erkölcstan tantárgyat oktató pedagógus életviteléről alapos környezettanulmányt kell készíteni, és nem elég a módszertani, elméleti felkészültség, illetve a gyorstalpaló továbbképzési tanfolyamok elvégzése. 

Szerdán több szülői szervezet is azt közölte, hogy a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének az erkölcstanoktatás ügyében megfogalmazott javaslata nem tekinthető a szülők álláspontjának. Az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete, a Család, Gyermek, Ifjúság Közhasznú Egyesület, valamint a Szülői Hálózat közleményében kiemelte: elutasítanak minden olyan diszkriminatív megnyilvánulást a nyilvánosság előtt és az iskolában egyaránt, amely akár a diákok, akár a tanárok emberi jogait sérti. 

Az MSZOE nyilvánosságra hozott állásfoglalása éppen ilyen elemeket tartalmaz - állapították meg.

atv.hu

MTI

Ajánlom

További híreink