Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2013-02-10 11:33:16

Méteres havat és káoszt hagyott maga mögött az amerikai hóvihar

Az Egyesült Államokban elvonult a hóvihar szombat estére a New Yorktól Bostonig terjedő folyosótól nyugat felé, de átlagosan 90 centiméteres hótakarót hagyott maga után. Sok autó rekedt az utakon, vannak, akik kilépni sem tudnak a házukból. Legalább nyolcan haltak meg a viharban, köztük hárman Kanadában. Összesen 650 ezer háztartás, iroda van áram nélkül.

Méteres havat és káoszt hagyott maga mögött az amerikai hóvihar

New York város három nagy repülőterét újra megnyitották, a bostoni Logan légikikötőt kicsivel később indítják újra. Vasárnap napközben a legtöbb menetrend szerinti járat várhatóan elindul.

New York Cityt, amelyet nagyrészt elkerült a vihar, 28 centiméternyi hó borítja - mondta Michael Bloomberg polgármester. Long Islanden azonban több száz autó rekedt az utakon, még a hókotrók is elakadtak, éppen az autók miatt. A járműveket motoros szánnal közelítették meg a katasztrófamentők, hogy ki tudják menteni a bennük ülőket. Voltak azonban olyanok, akik autójukban töltötték a péntek éjszakát.

Massachusetts, Rhode Island és Connecticut államokban mindenütt megtiltották a közlekedést, csak a hatósági járművek járhattak. A tilalmat szombat estére Rhode Island kivételével feloldották, de arra kérték az embereket, hogy maradjanak otthon, amíg el nem takarítják a havat az utakról. A legtöbb havat valószínűleg Connecticut kapta, Hamden városban 101 centiméter esett.

MTI

Ajánlom

További híreink