Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2013-01-26 09:39:00

Horribilis áron kelt el egy Dianáról nem a nyilvánosságnak szánt kép

A várakozásokat lényegesen meghaladó összegért, 18 306 dollárért, vagyis átszámítva több mint négymillió forintért kelt el Lady Diana egy közelmúltig ismeretlen, ifjúkori fekete-fehér fényképe egy amerikai internetes árverésen.

A későbbi brit hercegnőt ábrázoló fénykép 1981-ben készült, valószínűleg egy síházban. A fotón Diana egy nagyjából vele egykorú, ismeretlen fiatalember ölében ülve néz a kamerába. A felvétel két nappal azután készült, hogy a Buckingham palota hivatalosan bejelentette Károly herceg és Diana esküvőjét. Egy kézzel írt megjegyzés a fotón arra figyelmeztet, hogy a kép „nem publikálható”.

A New Hampshire állambeli Amherstben található RR Auctions aukciósház csütörtöki bejelentése szerint az egykori tabunak nyilvánított fotó egy San Diegó-i ingatlanfejlesztő tulajdonába került.

A felvétel a Daily Mirror című brit bulvárlap archívumából származik. Az újság annak idején túlságosan kockázatosnak vélte a fotó leközlését. Az esküvő hírére a lap illetékesei akkor úgy döntöttek, hogy nem publikálnak olyan képet, amelyen Diana egy másik férfi társaságában látható. Az újság fotógyűjteménye hét éve azonban magánkézbe került – közölték az aukciósháztól.

atv.hu, MTI, hvg.hu, news.yahoo.com

Ajánlom

További híreink