Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2012-10-28 11:00:39

Fischer: meg kell szabadulni néhány beidegződéstől

Ha a másikban a rosszat látja valaki, nem lesz összefogás. Akkor működik jól egy ilyen helyzet, ha azok, akik már összefogtak, nem bántják egymást - mondta a karmester, aki arról is beszélt, hogy szeretik a magyarokat külföldön.

Fischer: meg kell szabadulni néhány beidegződéstől

Szeretnek minket, magyarokat, és mindig volt egy szimpátia velünk kapcsolatban - mondta Fischer Iván az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A karmester szerint több történelmi eseményt is fontosnak tartanak a külföldiek, mint például 1956-ot, vagy az 1989-es nyitást. Fischer Iván elmondta: többen kérdezik tőle, mi és miért történik Magyarországon, érdeklődnek a sajtószabadság vagy például a rasszizmus helyzetével kapcsolatban, ugyanakkor arról nincs sok ismeretük, hogy nagy a szegénység.

A karmester szerint elsősorban az embereket Európa problémája érdekli, vagyis az, hogy vannak gazdag és szegény országok, amelyeknek rendbe kell rakniuk a házuk táját, és a gazdagoknak viszont segíteniük kell a szegényebbeknek. Fischer Iván szerint ezt a helyzetet a nemzetek egyedül nem tudják sikeresen kezelni, csak egységesen, vagyis Brüsszelnek kellene megoldania. A karmester szerint biztos, hogy egyesülni fog Európa.

Fischer Iván az ellenzéki összefogásról elmondta: akkor nem sikerül egy összefogás, ha a másikban a rosszat látja valaki, illetve saját tapasztalat alapján a karmester elmondta: akkor működik jól egy ilyen helyzet, ha azok, akik már összefogtak, nem bántják egymást. Fischer Iván szerin meg kell szabadulni néhány beidegződéstől, például attól, hogy van új elit, illetve attól a hittől, hogy a politikusainkkal baj van és az elmúlt húsz évet csak az ítéli el, aki mindenben csak a rosszat látja.

atv.hu

Ajánlom

További híreink