Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2012-10-10 10:06:59

Kéri: Orbán „Dzsingisz-kán” paródia lett

A politológus arról is beszélt az Egyenes beszédben, hogy Orbán Viktor azért nem szereti a 68-as generációt, mert azok állandóan visszapofáznak, és kormányhatározat nélkül is gondolkodnak.

Kéri: Orbán „Dzsingisz-kán” paródia lett

"2010 tavaszán mindenki harsogott a korrupciós ügyekről, csak azóta sorban megbuknak ezek az ügyek" - véli Kéri László, aki szerint például a Nokiás-doboz története alapvetően hozzájárult a Fidesz kétharmados választási győzelméhez. Kéri értelmezése szerint a Hagyó-ügyben történt mostani fordulat mögött az áll, hogy 2010-ben olyan embereket vettek őrizetbe, akik magas életszínvonalhoz szoktak, ahogy a politológus fogalmazott, "járt nekik Juci, Sári, Audi, meg minden, és egyik pillanatról a másikra fogdában találják magukat, és nincs rá nekik modelljük, hogyan viselkedjenek ilyen helyzetben". A bizonyítási szakaszban azonban többségük ellen megszűnt az eljárás. "Jöttek ezek a Papcsákok, Budaik, és nem tudták szállítani az ügyeket" - állítja Kéri. A politológus szerint az elbukott eljárások ellenére "csomó embernek így is tönkretették az életét", igaz, Kéri azt is hozzátette, hogy "a másik oldalt sem imádtam, és sokukért nem emelnék szót", mert ismer köztük több olyan politikust is, aki "kulturális szempontból hihetetlen bunkó volt".

Az említett okokból Kéri úgy látja, hogy "2010-ben nem volt a választó az ítélőereje birtokában, amikor átterelték a politikai érzékét abba az irányba, hogy most leszámolhatsz a korrupt, nyolcéves, szemétláda tolvajbandával". Az elemző szerint "az érintettek lehet, hogy nem gondoltak bele abba, hogy egykor egy Nokiás-doboz is elég volt a botrányhoz, de az ő esetükben kamionok kellenek". Kéri szerint a politikához kötődő bírósági ügyek miatt a politikai klíma és az igazságszolgáltatási intézmények megítélése is jócskán megváltozott.

A politológus csupán azt nem tudja, hogy a napilapokban megjelenő "szabadságharcot" hogyan hozzák össze azzal, hogy "mindannyian a Turultojásból jöttünk. Akkor a komcsik is onnan jöttek? Szóval, hogy van ez a szabadságharcos turultojás, hogy a 10 millió szabadságharcosban benne vannak a komcsik is?"

Kéri emlékeztetett arra, hogy "Orbán kirohanásai '68 ellen nem ma kezdődtek, hanem már régen Tusnádfürdőn". A politológus szerint Orbánnak az a baja '68-cal, hogy "az a kultúra rohadtul ellenkezik azzal, amit most ő akar". Nem leszünk autoriter személyiségek, ez '68 fő üzenete. "Ezek állandóan visszapofáznak! Ezek maguktól is gondolkodnak, még akkor is, ha nincs arról kormányhatározat! Ez egy '68-as fakszni!" - Kéri szerint ez nem tetszik Orbánnak '68-ban. Ezzel pedig Orbán "egy európaivá válni akaró fiatalembertől eljutott egy Dzsingisz-kán paródiává, a nyugati képes magazinok, képregények parodisztikus változatává". "Édesapám, Te is egykor '68-as voltál" - zárta mondandóját Kéri László, aki a beszélgetés végén kijelentette, hogy nem tudja "komolyan venni ezt az egészet".

atv.hu

Ajánlom

További híreink