Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2012-08-18 16:50:00

1944-ben elhunyt magyar fasisztának írt kérelmet a Terrorelhárítási Központ vezetője

A Hajdu János főigazgató által jegyzett levél címzettje, Ostenburg-Morawek Gyula (1884-1944) 1932-ben Prónay Pállal együtt alapította meg a Magyar Országos Fasiszta Pártot.

Ostenburg annak a különítménynek volt a parancsnoka, amelynek tagja 1920-ben meggyilkoltak két szociáldemokrata újságírót, Somogyi Bélát és Bacsó Bélát. Somogyi és Bacsó azzal húzta ki a gyufát, hogy a Népszavában beszámoltak a fehérterror kegyetlenkedéseiről.

Az egykori hírhedt katonatiszt életrajza itt olvasható.

 

 
Hajdu János levele

Mivel a Szentkorona Rádió impresszuma szerint főszerkesztő Ostenburg-Moravek Gyula, munkatársa pedig Prónay Pál, Héjjas Iván, Budaházy Miklós, Bangha Béla, Szabolcska Mihály, Rózsa Sándor, Sobri Jóska, Savanyú Jóska, Patkó Bandi, Zöld Marci, Bogár (Szabó) Imre, Vidróczki Márton, Marcus Aurelius, Zrínyi Miklós, Dobó István, Hunyadi János, Tormay Cecile, Petrőczi Kata Szidónia, Bethlen Kata, Zrínyi Ilona és Szilágyi Örzsébet, legalábbis különös, hogy a TEK vezetésében nem merült föl, hogy az „Ostenburg-Moravek Gyula” írói álnév.

„Ostenburg” egyébként naná, hogy lecsapta a magas labdát: válaszolt Hajdu dandártábornoknak. Egyebek közt ezt írja: „Szíves levelét megkaptam, bár igen körülményes volt számomra eljuttatni, tudniillik hősi halált haltam jópár éve, azonban a mai magyar hazafiak mindig megidézik szellememet, így visszajárok kísérteni a balliberális hazaárulók legnagyobb bánatára.” (Az egykori fehérterrorista egyébként hazudik: nem hősi halált halt – Sz. P.)

Szentkoronaradio.com, atv.hu, Sz. P.

Ajánlom

További híreink