Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2012-07-24 15:14:22

"Görember" Hasoncsúszva száguldott le a hegyen – felvétel

A francia görkorcsolyaruha feltalálója, Jean Yves Blondeau sikeresen gördült le szerelésében Kína Tianmen nevű hegyéről. A ruhára szerelt görkorcsolyák segítségével Blondeau jórészt hason csúszott le, legyűrve a 99 hajtűkanyart vasárnap.

Hírek, fotók, videók! Kattintson, lájkoljon minket és ossza meg a véleményét az atv.hu Facebook-oldalán is! Az atv.hu heti kérdésére pedig szavazzon a nyitólapon!

A 42 éves francia férfit úgy is ismerik, mint „görember”. Ő tartja a görkorcsolyázás sebességrekordját 110 kilométer per órával. Blondeau szerelése 10 részből áll: sisakból, védőfelszerelésből és természetesen a görgőkből. A kínai kihívásra két felszereléssel készült, hogy biztosan végrehajthassa. Egy ruha 32 görgőt tartalmaz, egy részük lehetővé teszi a nagy sebességet, a nagyobb kerekek pedig a jobb irányításért felelnek.

A Tongtian út, ahol Blondeau lehajtott a lejtőn, mintegy 11 kilométer hosszú és 1 km van a legmagasabb és legalacsonyabb pontja között. Az úton 99 éles kanyar, szélén gyakran meredek sziklák találhatóak.

atv.hu / Russia Today

Ajánlom

További híreink