Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2012-07-23 16:20:42

Csillag: nem tud javulást felmutatni a kormány

Bár jelenleg a magyar gazdaság általános helyzete nem hasonlítható a Bokros-csomag időszakában tapasztalt csődközeli helyzethez, a kormány semmilyen mutató tekintetében nem tud javulást felmutatni – ezt Csillag István közgazdász mondta hétfőn az ATV Start című műsorában.

Csillag: nem tud javulást felmutatni a kormány

Hírek, fotók, videók! Kattintson, lájkoljon minket és ossza meg a véleményét az atv.hu Facebook-oldalán is! Az atv.hu heti kérdésére pedig szavazzon a nyitólapon!

A volt gazdasági miniszter szerint az elmúlt két évben a gazdasági növekedés szempontjából fontos tényezők nem változtak, így sem a foglalkoztatás, sem a termelékenység bővítésében nem sikerült eredményt elérni, ráadásul a beruházások is láthatóan negatív irányba mutatnak. Mindezek alapján pedig megállapítható, hogy a gazdasági növekedés ütemét tekintve a következő években dinamikus növekedés aligha várható – vélekedett Csillag, aki emellett azt is megjegyezte, hogy a foglalkoztatásban a magánfoglalkoztatottak száma éppen hogy csökkenő tendenciát mutat, márpedig egy egészséges gazdaságot nem a közfoglalkoztatási adatok befolyásolnak.

Csillag szerint egyébként a kormány a magyar gazdaság teljesítményét pozitívan értékelő bejelentései csupán egy jól felépített kampány része, amellyel az IMF-tárgyalásokról próbálja elterelni a közvélemény figyelmét.

A közgazdász azt is elmondta, a magyar kis- és közepes vállalkozások beruházásai mintegy 90%-ban uniós forrásból valósulnak meg, ám ezeknek a vállalatoknak egy stagnáló fogyaztás mellett még így sem feltétlenül éri meg beruházni, hiszen azt a 10-20% önerőt valahonnan akkor is ki kell gazdálkodni.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További híreink