Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2012-06-24 22:10:00

Kövér László stábja magyarázza a bizonyítványt

Kövér László nem kapott arról értesítést a Knesszet elnökétől, hogy visszavonták volna az Izraelbe szóló meghívását – mondta az MTI-nek vasárnap a magyar házelnök kabinetfőnöke.

Az atv.hu rendezésében első ízben került megrendezésre Magyarországon a "Nagy Politikus Bajnokság". A részletekért kattintson Facebook-oldalunkra!

Veress László arra reagált, hogy a The Jerusalem Post szerint az izraeli parlament elnöke a Nyirő-megemlékezésén való részvétel miatt lemondta Kövér László házelnök Raul Wallenberg svéd diplomata születésének századik évfordulója alkalmából rendezett izraeli megemlékezésre szóló meghívását.

Veress László az MTI-nek nyilatkozva furcsának találta az eljárást, hogy Reuven Rivlin, a Knesszet elnöke a „sajtón keresztül üzen” a magyar házelnöknek. Hozzátette, okafogyottnak tartják a levelet, mert a magyar házelnök néhány nappal korábban, a szokásos diplomáciai csatornákon keresztül jelezte, hogy szervezési okok miatt nem ő, hanem Áder János képviseli majd Magyarországot a jeruzsálemi rendezvényen.

Az izraeli lap azt írta, hogy Reuven Rivlin vasárnap levélben fordult magyar kollégájához, amelyben visszavonja Kövér László meghívását, hogy vegyen részt júliusban a magyarországi zsidók ezreit megmentő Raoul Wallenberg svéd diplomata születésének századik évfordulója alkalmából rendezett izraeli megemlékezésen.

Rivlint „fölháborította a megdöbbentő hír”, hogy Kövér részt vett a Nyirő József író emlékére tartott rendezvényen.

„Ön úgy döntött, hogy részt vesz ezen az eseményen, és nyilvánosan kifejezi szolidaritását azzal a személlyel, akinek pártja a magyar kormányon keresztül együttműködött a német náci gyilkosokkal a zsidó nép kiirtását célzó program megvalósításában” – idézi Rivlin levelét az angol nyelvű izraeli újság.

MTI

Ajánlom

További híreink