Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2012-05-20 09:41:20

Megnősült Mark Zuckerberg

A Facebook atyja kilenc év után húzott jegygyűrűt barátnője ujjára. Egy "egyszerű rubint". A közösségi oldalon már át is állította a státuszát: házas.

Megnősült Mark Zuckerberg

atv.hu a Facebookon! Ossza meg véleményét a közösségi hálón is!

Feleségül vette barátnőjét Mark Zuckerberg, a ceremóniára a pár kaliforniai otthonában, Palo Altóban került sor - számol be a brit BBC.

A pár életében fontos hét zajlott, hiszen a 27 éves feleség, Priscilla Chan hétfőn diplomázott az orvosi egyetemen, és Zuckerberg is most ünnepelte a 28. születésnapját. Nem mellesleg pénteken vitte tőzsdére a Facebook-ot, amelynek értéke 104 milliárd dollár.  

A pár otthonába meghívott vendégek úgy tudták, hogy Chan diplomaszerzését ünneplik majd, és csak a helyszínen jöttek rá, hogy egy esküvőre érkeztek. Az "egyszerű" rubin jegygyűrűt maga Zuckerberg tervezte.

A pár kilenc évvel ezelőtt ismerkedett össze a Harvardon, ahol Zuckerberg megalapította a Facebookot. Később Kaliforniába költöztek, ahol jelenleg a cég székhelye található.

A Facebook értéke a pénteki tőzsdei kibocsátás után akkora lett, mint az internetes kerekedő Amazoné. Zuckerberg továbbra is a cég 56 százalékát birtokolja.

A közösségi oldal részvényeivel való kereskedés indulását az amerikai tőzsdén hatalmas érdeklődés övezte. A tömegek "megőrültek", az idegeiknek pedig nem tett jót, hogy többször elhalasztották a kereskedés indulását a túl sok ügylet miatt. Fél óra várakozás után 12 százalékos pluszban kezdtek a papírok, a drágulás azonban egy óra leforgása alatt semmivé lett. Később ismét emelkedni kezdett az árfolyam, de a kereskedés végére visszatért a hivatalos kibocsátási szintre.

atv.hu/Origo/BBC

Ajánlom

További híreink