Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2012-01-14 13:08:49

Giró-Szász: a kormány feladata, hogy feltétel nélkül támogassa az államfőt

A kormánynak az a feladata, hogy minden esetben feltétel nélkül támogassa a köztársasági elnököt -ezt Giró-Szász András mondta az Egyenes Beszédben Schmitt Pál plágiumbotrányával kapcsolatban.

Giró-Szász: a kormány feladata, hogy feltétel nélkül támogassa az államfőt

A magyar szuverenitást nem lehet eldobni, csak mert általánosságban fogalmaznak meg kritikát az ország ellen – mondta Giró-Szász András az Egyenes Beszédben. A kormányszóvivő elmondása szerint a kormány kész megvitatni a konkrétumokat, amint az Európai Bizottság konkrét jogi kifogásokat fogalmaz meg. Giró-Szász András szerint konkrétumot még nem mondtak a bírálók azzal kapcsolatban, hogy miért sérül a jegybank függetlensége Magyarországon. Németországban is a kancellár ajánlására nevezi ki az államelnök a jegybank alelnökét – tette hozzá. A kormányszóvivő szerint érdekes, hogy, amikor a Gyurcsány-kormány emelte meg a Nemzeti bank alelnökeinek és a Monetáris Tanács tagjainak a számát, nem jöttek a kritikák.

Az adatvédelmi biztossal kapcsolatos kritikákról azt mondta: több országot is vizsgál az Európai Unió. Giró-Szász András szerint érdekes, hogy csak Magyarországgal szemben folyik túlzott deficiteljárás, amikor az Európai Bizottság prognózisa szerint 2013-ban is 3,25 százalékos lesz a költségvetés hiánya, ami a stabilitást jelzi.

Schmitt Pál plágiumbotrányával kapcsolatban azt mondta a kormányszóvivő: a kormánynak az a feladata, hogy minden esetben feltétel nélkül támogassa a köztársasági elnököt. Giró Szász András elmondása szerint a kormánynak nincs beavatkozási lehetősége, és ezzel kapcsolatban nem is mond véleményt. Hozzátette: a köztársasági elnök az állam első embere, a kormánytagok pedig az állam első szolgái, ezért támogatniuk kell feltétel nélkül Schmitt Pált.

atv.hu

Ajánlom

További híreink