Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2012-01-12 13:02:59

Bolgár lap: "A sportrovatunk foglalkozik Schmitt Pállal"

A hvg.hu szerint Schmitt Pál 1992-ben írott doktori disszertációjában plágiumgyanús részek szerepelnek. Az ügyet csütörtökön a bolgár és orosz sajtó is átvette - ezekből tallóztunk.

Az atv.hu megkeresésére több bolgár médium és hírügynökség megerősítette: foglalkoznak Schmitt Pál ügyével. A Sofia Hírügynökség egyelőre csak magyar forrásokból dolgozik, de holnapra már részleteket is ígértek. A vezető Trud napilap külpolitikai rovatvezetője, Nikoláj Petrov azonban az atv.hu-nak elmondta: a médium rajta van az ügyön és a sportrovat már igyekszik felgöngyölíteni az üggyel kapcsolatos információkat.

Az egyik vezető orosz napilap szintén foglalkozott a magyar köztársasági elnök ügyével. Az orosz „Rosszijszkaja Gazeta” internetes kiadása a hvg.hu értesüléseire hivatkozva számolt be a magyar internetes portál értesüléseiről. A lap hozzátette: Schmitt Pál maga egyelőre nem reagált az értesülésekre.

Az orosz lenta.ru hírportál is átvette „az ügyet” és a beszámolóban hozzátette: a Köztársasági Elnöki Hivatal cáfolja, hogy plágiumot követett volna el Schmitt Pál. Az orosz portál a cikk végén kitér arra, hogy 2011-ben Németországban is volt egy súlyos botrány, ott a német védelmi minisztert, Karl-Theodor zu Guttenberget vádolták meg plágiummal. Mint írják, a német politikus maga cáfolta a vádakat, de az egyetemen végzett vizsgálat megállapította a plágiumot, és megfosztották a tudományos fokozatától. Ezt követően Guttenberg lemondott – közölte az orosz lap, majd hozzáteszi: arról, hogy Schmitt Pál ügyében indul-e nyomozás, egyelőre nem tudni.

További fotók, videók, kommentek - csatlakozzon az atv.hu közösségéhez a Facebookon és a Twitteren is.

ML - atv.hu

Ajánlom

További híreink