Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2011-12-25 07:20:05

Gyurcsány: megalakult a „Gyorskocsi utcai koalíció”

A politikus szerint jók a keretek a demokratikus ellenzék együttműködésére, és a meghirdetett új demokratikus kerekasztal lehet az első lépés az Orbán-kormány megdöntésére.

Gyurcsány: megalakult a „Gyorskocsi utcai koalíció”

Ha van balhé, akkor az a balhé, ahogy ez a kormány kormányoz, és amilyen rosszul viseli a kritikát - mondta Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint – akit szintén előállítottak az LMP péntek reggeli tüntetésén – az LMP jól szervezte meg a mai tüntetést, békésen demonstrált, de abszurd, ami történt.

A volt miniszterelnök elmondta: a rendőrök zavarban voltak. Gyurcsány Ferenc elmesélte a Gyorskocsi utcabeli élményeit is, amely szerint először orvosi vizsgálaton kellett volna átesniük, de később elengedték őket, annak ellenére, hogy lemondtak a mentelmi jogukról, az aktivistákat pedig bent tartották. 

Később be kellett menniük egy irodába, ahol kaptak egy igazolást, és elmehettek. Gyurcsány Ferenc szerint nem áll meg az a vád, hogy személyi szabadság megsértése történt. A Demokratikus Koalíció vezetője szerint lélektani áttörés történt meg, hiszen megalakult a „Gyorskocsi utcai koalíció” ahol a demokratikus ellenzék tagjai osztoztak egymás sorsában.

Gyurcsány Ferenc szerint az ottlétükkel ki kellett fejezniük a támogatásukat az LMP aktivistáival szemben. A politikus szerint jók a keretek a demokratikus ellenzék együttműködésére, és a meghirdetett új demokratikus kerekasztal lehet az első lépés az Orbán-kormány megdöntésére. A végén győzni fogunk – tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

atv.hu

További híreink