Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2011-05-30 16:44:43

„Orbán takarodj!” Újra a Kossuth téren a rendőrök

A Jobbikosok is igyekeznek rátelepedni a Tettrekész rendőrszakszervezet tüntetésére a Parlamentnél. A tüntetők a rendvédelmi dolgozók nyugdíjkedvezményeik visszaállítását és tisztességes bért követelnek.

A TMRSZ Kossuth téri demonstrációján mintegy háromezer ember, rendőrök, tűzoltók, vám- és pénzügyőrök, büntetésvégrehajtási dolgozók, bányászok, katonák és szimpatizánsaik tüntetnek. A vuvuzelákkal, sípokkal, kereplőkkel felszerelt tüntetők Orbán takarodj! illetve Lázár takarodj! skandálással, valamint az Országgyűlés épületéhez intézett Gyertek ki! kiabálással fejezik ki az indulataikat – írja az Index.

A tüntetők a rendvédelmi dolgozók nyugdíjkedvezményeik visszaállítását és tisztességes bért követelnek. Egy sátornál feljelenthetik a szerintük jogellenes törvénymódosítás benyújtóit, Lázár Jánost és Balsai Istvánt, a feljelentéseket a TMRSZ a Legfőbb Ügyészséghez továbbítja.

A tüntetők sokkal többen vannak, mint a múlt héten, de a résztvevők közül sokan még így is elégedetlenek, mert mint mondják, nincs már összetartás, legalább 30 ezren kéne lenniük.

Viktor, takarodj!", "Orbán, takarodj!" - ilyen és egyéb kormányellenes jelszavakat skandáltak a résztvevők az [origo] tudósítása szerint. A tüntetők negyed négykor a a Belügyminisztérium Széchenyi téri épülete elé vonultak, ott is orkánszerűen zúgott az az "Orbán, takarodj!". Pintér Sándor belügyminiszter ezúttal nem ment ki a tüntetőkhöz, a tömeg tovább vonult a Nemzetgazdasági Minisztérium József Nádor téri épületéhez.

Szima Judit - még a Kossuth téren - előzőleg arra bíztatta az érintetteket, hogy közösség tagja elleni erőszak miatt egy formanyomtatványon tegyenek feljelentést a rendvédelmisek korkedvezményes nyugdíjszabályait szigorító javaslatot benyújtó Lázár János, Balsai István, valamint a rendszerváltás előtt szolgáló rendőröket egy múlt heti felszólalásában "Kádár-huszárnak" nevező Répássy Róbert ellen.

A tüntetők egy plakátot is kihelyeztek a Kossuth tér fáira, rajta a felsorolással, hogy "kik a további Kádár-huszárok". A listán olyan vezető kormánypárti politikusok neve olvasható, akik vagy MSZMP tagok vagy KSIZ -titkárok voltak a rendszerváltás előtt, mint Mikola István, Fónagy János, Orbán Viktor vagy Kövér László.

Szima Judit elmondása szerint az összegyűlt feljelentéseket együtt juttatják majd el a Legfőbb Ügyészhez. A szakszervezet már korábban feljelentést tett a rendőrök választási kampánybeli megtévesztése miatt ismeretlen tettes ellen, csalás gyanújával. 

Az [origo]  szerint a Jobbik is igyekszik rátelepülni: Szilágyi György jobbikos képviselőt látták körbejárni és lekezelni a tüntetőkkel.

atv.hu/Index/[origo]

Ajánlom

További híreink