Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2010-11-25 18:36:27

Green Taxi – a minőségi szolgáltató

A Magyarországon is egyre fontosabb környezetvédelmet és növekvő környezettudatosságot felismerve, egy nemzetközi befektetői csoport projekt társaságot alapított Budapesten Green City Future Zrt. néven. A társaság első lépésként egy környezetbarát, ”zöld” taxitársaságot hozott létre Budapesten Green TAXI néven. Az új cég alapításával a tulajdonosok célja az, hogy olyan minőségi szolgáltatásokkal lépjen piacra, melyek túlmutatnak az egyszerű taxis szolgáltatáson.

Green Taxi – a minőségi szolgáltató

A Green City Future Zrt. ezért részt kíván venni az európai „Green Cars” projektben, ami rövid távon alacsony kibocsátású és hibrid gépkocsik, középtávon pedig elektromos hajtású gépkocsik magyarországi üzembe állítását, elektromos gépkocsik számára alkalmas töltőhálózat telepítését, a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházásokat és kutatásokat is magában foglal.

A városi közlekedés problémái

Budapest útjain naponta több mint egymillió autó közlekedik, ami súlyos hatással van a  levegő minőségére. A fővárosban ma a közlekedés számít fő szennyezőnek, a káros anyagok 70 százalékát gépkocsik juttatják a levegőbe. A közlekedésben jelentős szerep jut a zömében műszakilag elavult taxik tömegének, amelyek fokozottan felelősek a környezet- és levegőszennyezési adatok alakulásáért.

 A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint Budapesten és több vidéki városban a levegő szállópor-szennyezettsége legutóbb 2010. november első napjaiban is meghaladta az egészségügyi határértéket.

Nemzetközi kutatások alapján a szakértők között egyetértés alakult ki abban, hogy a gépjárművek által kibocsátott levegőszennyező anyagok közül napjainkban a szennyező részecske (PM, más néven szállópor vagy finompor) jelenti a legnagyobb egészségügyi kockázatot.

Ajánlom

További híreink