Kövessen minket a Facebookon

Egyéb

2010-06-09 18:45:36

Árvízi védekezésben részt vett rendőrök karambolóztak Szentesnél

Összeütköztek egy mikrobusszal.

Árvízi védekezésben részt vett rendőrök karambolóztak Szentesnél

Heten meghaltak, tíz ember pedig megsérült, amikor összeütközött egy rendőröket szállító busz és egy mikrobusz szerda délután a 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a rendőrök a borsodi árvízi védekezést követően hazafelé tartottak a busszal, amikor frontálisan az autóbuszba rohant egy mikrobusz. A baleset a 45-ös főút 13-as kilométerszelvényében történt.

A mikrobuszban hét magyar állampolgár utazott. Közülük hatan a helyszínen meghaltak, egy embert mentőhelikopter szállított volna kórházba, de a sérült útközben életét vesztette. A buszon utazó 37 rendőr közül tízen sérültek meg, de egyiküknek sem életveszélyes az állapota.

Mint az MTI tudósítója a helyszínen megtudta, a rendőröket szállító, a Volán társaságtól bérelt autóbusz Kunszentmárton felől érkezett, a másik jármű pedig Szentes felől. A mikrobusz vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, felhajtott az útpadkára, áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ott frontálisan összeütközött az autóbusszal.

A mikrobusz az ütközés során a felismerhetetlenségig összetört, majd megpördült az úton. Az autóbusz eleje összeroncsolódott, a jármű mintegy két méterre állt meg egy fától. A helyszínre két tűzoltóautó érkezett, a szakemberek végzi a mentést - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A rendőröket, akik öt napon át vettek részt az árvízi védekezésben, rendőrségi busz szállította tovább Szegedre.

A helyszínen teljes az útzár, a 45-ös útról Szarvas felé terelik el a forgalmat.

Ajánlom

További híreink