Itthon

Munkakerülő-e az Ön képviselője?

December eleje, parlament, Polt Péter éves beszámolója. Alig páran lézengenek az ülésteremben. A rákövetkező héten az uniós pénzekről szóló vitán aztán hasonló felvételek készültek. A Heti Napló annak járt utána, hogyan lehetne szankcionálni a képviselők esetleges munkakerülését.

Ma már bevallható állásinterjún, ha valakinek kisgyereke van?

Úgy tűnik, a munkaerő­hiány és az új generációs elvárások a hazai munkáltatókat is mindinkább rászorítják a családbarát intézkedésekre. Egyelőre főleg a külföldi cégek járnak elöl a jó példával.

Parkból hotel, egy trafóházhoz ragasztva: Panaszkodnak a ferencvárosi lakók

Mélygarázst és parkot terveztek, helyette egy szálloda épül meg a budapesti Nagyvásárcsarnok mögött. A környék lakóit és a városépítészt is zavarja az elképzelés. Az önkormányzatot nem.

Vágó: Össze lehet fogni a Jobbikkal, de csak óvatosan

Az ellentüntetés válasz kívánt lenni a felvetésre, hogy most tényleg ki kell-e állni a Jobbik mellett a demokrácia védelmében. A kérdés azért súlyos, mert egyrészt az látszik, hogy az ellenőrzésre hivatott, a pártállam által gyarmatosított szervezetek megbénítják a demokráciát, másrészt viszont a Jobbik által követett gyakorlat valószínűleg jól beleillik a korrupt pártfinanszírozási rendszerbe – fogalmazott az ATV Egyenes beszéd című műsorában Vágó Gábor.

Új alapítványt hozott létre Áder János

Klímavédelmi alapítványt hozott létre Áder János köztársasági elnök, az államfő ezt szombaton jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján. Az államfő azt is bejelentette, megújult az Élő bolygónk honlap, ahol a klímaváltozás megelőzése szempontjából fontos írásokat szemléznek majd.

Kevesebb súlyos beteg kaphatott új szervet

Bár az érintettek száma most is óriási, kevesebb vese-, máj- és szívátültetést végeztek idén az orvosok, mint tavaly. Egyedül a tüdőátültetések száma nőtt - írja a Magyar Nemzet a Szervdonációs Regiszter legfrissebb adataira hivatkozva.

Korábbi hírek betöltése