Kövessen minket a Facebookon

Itthon

Szlávik a keleti vakcinákról: Nem szabad fanyalogni, a tudományos tényeket kell figyelembe venni

Ugyanolyan elv alapján működik az orosz Szputnyik V vakcina, mint az AstraZeneca oltóanyaga - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Egészségügyi szakértő: az volna a helyes, ha a kormány az egymillió vakcinát a fiataloknak ajánlaná fel

Nem a politikusok döntenek arról, hogy lehet-e egy oltóanyagot Magyarországon használni, vagy sem - erről Szijjártó Péter beszélt ma reggel a Kossuth rádiónak. A külgazdasági- és külügyminiszter szerint, ha csak egy nappal előbb tudnak tömegesen oltani, akkor 100-150 embert menthetnek meg. Lantos Gabriella egészségügyi szakértő pedig úgy gondolja, ha talált a kormány egymillió plusz oltást, akkor oltsák be a fiatalokat, akik így visszakaphatják az életüket.

Országszerte tisztul a levegő

Tovább csökkent a légszennyezettség, már sehol sem veszélyes a levegő a szálló por miatt.

Szigorodik idén a külföldről behozott használtautók műszaki vizsgája

Mostantól nem lehet majd rögtön forgalomba helyezni olyan autókat, amelyek láthatóan nem felelnek meg a környezetvédelmi feltételeknek, a gépjárművet előbb egy vizsgálatnak vetik alá. Ha a gépkocsi ezen a vizsgán nem megy át, akkor a hiba kijavításáig nem engedhető forgalomba, és rendszám sem lehet rajta. Hazánkban az utakon lévő autók nagyjából 70%-a tíz évnél idősebb, az egyik használtautó-kereskedés szerint náluk tavaly az eladások nagy része is ebbe a kategóriába esett.

Sokfelé várható csapadék: egyre inkább havazásra, havas esőre kell készülni

Hétfőre virradóan nagyjából az ország délkeleti kétharmadán sokfelé várható csapadék: egyre inkább havazás, havas eső, de északkeleti csücsökben reggelig kitarthat az eső. Napközben a csapadékzóna északkelet felé távozik, mögötte átmenetileg felszakadozik a felhőzet. Délután a Dunántúlon újra előfordulhat havas eső, kisebb havazás. Szeles idő, délután 1-5 fok valószínű.

Kásler: Elképesztő fejlődésen ment át a kultúra tíz év alatt

A kultúra az utolsó 10 évben elképesztő fejlődésen ment át - mondta Prof. Dr. Kásler Miklós Magyarország kulturális fejlesztéseiről az Életközelben legújabb részében. A videóban miniszter beszélt Egészséges Budapest Program legújabb fejlesztéséiről, a fővárosi és vidéki kulturális intézmények helyzetéről, de kitért a Horvátországban tett látogatásának történelmi jelentőségére is.

Jakab Ferenc szerint ez az évünk rámegy a koronavírus-járványra

A virológus a Heti Naplóban kifejtette: az oltási hajlandóság és az oltott személyek számának növekedésével tudjuk csak visszaszorítani a járványügyi intézkedéseket. Ha tudományos tények és publikációk alátámasztják egy vakcina hatásosságát, akkor szerinte nincs olyan vakcina, amivel ne oltathatnánk be magunkat.

Korábbi hírek betöltése