Belföld

Wladár Sándor az úszószövetség új elnöke

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vasárnapi rendkívüli közgyűlésén Wladár Sándort választották a szervezet elnökének.

Hét kérdés lesz a nemzeti konzultációban

Várhatóan hét kérdést tesz fel a kormány a bevándorlásról és a kötelező kvótáról az október elején induló nemzeti konzultáció során - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Mit kezdenének a kerítéssel? – Színt vallottak az ellenzéki pártok

Orbán Viktor szerint ha nem a Fidesz kormányozza tovább Magyarországot 2018 után, akkor nem marad fönn a magyar-szerb határon felhúzott kerítés.

Botka hétfőn előáll a tervével

Hétfőn ismerteti a Magyar Szocialista Párt (MSZP) miniszterelnök-jelöltje a jövő évi országgyűlési választásokra összeálló szövetségre vonatkozó ajánlatát.

Videó: Minden iskolának és óvodának biztosítania kell a speciális diétának megfelelő étrendet

Székely László, ombudsman jelentése szerint nem dönthet egyetlen intézményfenntartó sem úgy, hogy az óvodákba, iskolákba járó ételallergiás gyerekek étkezését a szülőnek kell megoldania. A közétkeztetésben résztvevő gyerekeknek az iskolai menzán kell biztosítani a speciális diétának megfelelő étrendet, akkor is ha az egy kis településen a szállítás matt lényegesen többe került. Az alapvető jogok biztosának jelentése külön felhívja az egészségügyért felelős minisztérium figyelmét arra, hogy az intézmények ilyen jellegű pluszköltségeire biztosítson mielőbb forrást. További részletek a videóban.

Figyelem: Hamis tízezresekkel fizet egy pécsi csaló

Több pécsi felszolgáló is posztolt a napokban a legnépszerűbb közösségi hálón egy csalóról, aki a Pécsi Napokon hamis tízezresekkel fizetett. A figyelmeztető bejegyzésekben szó esik arról, hogy a hamisított bankjegyekről csak a vízjel hiányzik, ránézésre nem könnyű megkülönböztetni az igaziaktól.

Az utolsó szeptemberi héten is 20 fok körüli meleg várható

A következő napokban nem várható sok csapadék, helyenként lehetnek kisebb záporok és egyre több napsütés várható. Egyes területeken 15 Celsius-fok körüli maximumok várhatók, de többfelé még 20 foknál is melegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Korábbi hírek betöltése