Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-11-25 09:45:00

Új szerepben: Novák Katalin szerkesztette az “Ami a miénk” könyvet

Ötven ember – köztük író, költő, humorista, pap, sportoló, tudós, gazdasági- és közéleti szereplő – családról szóló írásait tartalmazó kötetet mutattak be, és a kötet szerkesztője a családügyi miniszter.

Novák Katalin szerdán az “Ami a miénk” című kötet szerkesztőjeként a Várkert Bazárban rendezett könyvbemutatón azt mondta: a közös nevező az írásokban „a hit és a kegyelem”.

„Olyan magyar emberekhez fordultam, akiket érdemes meghallgatni, akikre érdemes figyelni, akiket személyesen is nagyra értékelek. Fontosnak tartottam, hogy a történelmi egyházak képviselői mellett jelen legyenek a kultúra, a tudomány, a sport, a civil világ, a média, a gazdaság és a politikai élet szereplői is” – fogalmazott Novák Katalin. A miniszter ajánlókat is írt az egyes szövegek elé.

fotó: novák katalin facebook-oldalaFotó: Novák Katalin Facebook-oldala

A szerzők között vannak ismert és a többség számára ismeretlen emberek, gyermekesek és gyermektelenek, kis- és nagycsaládosok, valamint olyanok is, akik fogyatékkal élő gyermeket nevelnek. „Szó van az írásokban az összetartozásról és a megküzdésről, a közös nevező pedig a hit és a kegyelem” - mondta Novák Katalin.

fotó: novák katalin facebook-oldalaFotó: Novák Katalin Facebook-oldala

A miniszter szerint a kötetben található írások rólunk szólnak. Mint fogalmazott, valódi életeket ismerhet meg az olvasó, magasba repítő és mélyre szántó gondolatokat, amelyekből erőt meríthet a hétköznapokra. Olvasás közben van alkalmunk elgondolkodni arról, nekünk mit jelent a család, melyben élünk, amit a gyermekeinknek, unokáinknak kívánunk.

fotó: novák katalin facebook-oldalaFotó: Novák Katalin Facebook-oldala

A bemutatón elhangzott, hogy a kötetbe került szövegek különféle műfajokat képviselnek. Míg az egyházi szereplők jellemzően a prédikációhoz vagy az imádsághoz, az írók és költők irodalmi műfajokhoz nyúltak, addig például Sulyok Tamás alkotmánybíró három esettanulmányt mutat be a család témakörében. A kötetbe küldött írást egyebek mellett Ugron Zsolna író, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Polgár Judit sakkozó, nemzetközi nagymester, Miklósa Erika operaénekesnő, valamint Oláh Gergő énekes is.

A kötetet a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) adja ki. A könyvek szerdától megvásárolhatóak a Libri könyvesboltjaiban - hangzott el a szerdai könyvbemutatón.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink