Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-11-25 21:06:00

Kunetz Zsombor: minden magyar munkavállalóra kötelezővé kellene tenni az oltást

Magyarországon a lélegeztetőgépre kerülők halálozási aránya 90 százalék, míg Angliában ugyanez 50 százalék - írta közösségi oldalán Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, aki szerint emögött az egyik legfőbb ok az adatok kormány általi eltagadása.

Kunetz Zsombor: minden magyar munkavállalóra kötelezővé kellene tenni az oltást

Nagyon nehéz megfogni a tudatosságot, amíg a járványkezelés módjáról van szó, de akkor, amikor arról beszélünk, hogy a betegek életét úgy veszélyeztetik, hogy az adatokat, amik az orvosi szakmához szükségesek, eltagadják, itt már felmerülhet a szándékosság kérdése - mondta az ATV Start című műsorában Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő. Kunetz reméli, hogy Kásler Miklós és Müller Cecília esetében is lesz ennek bírósági következménye.

Kunetz Zsombor közösségi oldalán​ összehasonlította a magyar és angliai adatokat azzal kapcsolatban, hogy a lélegezetőgépre kerülők milyen arányban élték túl a koronavírus-fertőzést - nálunk 90 százalékos volt a halálozási arány, míg Angliában ez 50 százalék. A szakértő erre reagálva elmondta, hogy nagyon összetett kérdésről van szó. Egyrészt az egészségügyi rendszer állapota, a hiányzó humánerőforrás is benne van ezekben az adatokban, de szerinte nem tagadható el, hogy az egyik alapvető ok az, hogy az adatokat eltagadja a kormány. Olyan adatokhoz se lehet hozzájutni, ami a terápia vagy kezelés hatékonyságát tudná növelni.

Ágyszámnöveléssel nem lesz erőforrásnövelés is, ennek az lesz az eredménye, hogy egy ápolóra kettő helyett nyolc beteg jut, ami akár minden ápolt számára halálos végkimenetelű lehet - mondta a szakértő.

Szerinte minden magyar munkavállalóra kötelezővé tenné az oltást, mert csak így lehet ezen a járványon túllépni. Az iskolákban is kötelezővé tenné a maszkhordást, szerinte ez alsós osztályoknál is megoldható lenne.

Kunetz adatgyűjtése alapján körülbelül 500 ezer beteg biztosan nem kapott ellátást, és több 10 ezer tumoros beteg nem kapott megfelelő ellátást, ennek a drámának a következményeit szerinte évek múlva fogjuk látni.

Hogyan hat egyes információk visszatartása a járványkezelésre?

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink