Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-11-25 11:52:00

Horváth Csaba: a Városháza alkalmasabb múzeumnak vagy szállodának, de nem lehet eladni

Horváth Csaba zuglói polgármester szerint mindenki egyetért abban, hogy a jelenlegi Városháza nem alkalmas egy 21. századi szolgáltatás nyújtására, múzeumnak, szállodának alkalmasabb lenne, de az értékesítés nem merült fel, "ez egy fideszes hecckampány". Hozzátette: az épület nem kerülhet ki a főváros tulajdonából.

"Ez egy fideszes hecckampány" - mondta Horváth Csaba, Zugló polgármestere a szerdán megszavazott, Városháza eladásával kapcsolatos vizsgálóbizottság felállítása kapcsán az ATV Start című műsorában.

Ennek ellenére azért szavazták meg, mert eddig a Fidesz minden létező vizsgálóbizottságot megakadályozott. Ezért is javasolták Láng Zsoltot, a fővárosi Fidesz frakcióvezetőjét a vizsgálóbizottság elnökének. Több feljelentés is van folyamatban az üggyel kapcsolatban, reményeik szerint a kettőnek együtt lehet eredménye - tette hozzá Horváth Csaba.

"Miután egyetlen egy dokumentum van, az a bizonyos kabinetelőterjesztés, aminek van egy nyúlfarknyi melléklete, amiben felmerült, hogy esetleg el is lehetne adni a Városházát, ezt azonnal el is utasította a kabinet"

- magyarázta Horváth, de megjegyezte, hogy mindenki egyetért abban, hogy a jelenlegi Városháza nem alkalmas egy 21. századi szolgálatás nyújtására, múzeumnak, szállodának alkalmasabb lenne, de az értékesítés nem merült fel.

Szerinte egy professzionálisan felépített hecckampányról van szó: vélhetően titkosszolgálati eszközökkel megszerezték ezt a kabinetanyagot, ez alapján húztak be embereket, akik mondtak valamit, ami nem biztos, hogy helyénvaló volt. "Ez egy oltári nagy hazugság ebben a formában" - szögezte le Horváth.

Elmondta azt is, hogy az épületet nem lehet eladni, nem kerülhet ki a főváros tulajdonából, viszont más funkciót lehet adni neki. A bécsi városháza példáját hozta, ahol a hivatal mellett múzeum is működik.

MSZP: fel fog állni a Városháza-ügyben egy vizsgálóbizottság

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink