Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-11-25 18:32:00

Gulyás Gergely az új német politikai irányvonalat kritizálja

Az új német politikai irányvonal szemben áll nemcsak a magyar kormány politikájával, hanem a közép-európai társadalmak meggyőződésével, mindazzal, amit értékről, családról, integrációról és migrációról gondolnak - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön az MTI szerint.

Gulyás Gergely a Polgári Magyarországért Alapítvány Németország választott címmel megrendezett konferenciáján azt mondta: "az új német kormányprogram nem európai, hanem kifejezetten nyugat-európai program, és "rendkívül távol áll attól, amit Európa középső felén a világról és a társadalmakról gondolunk".

Értékelése szerint az új német kormány egyértelműen európai egyesült államokat akar, igaz, legalább nyíltan teszi ezt, és "nem lopakodó hatáskörbővítéssel" képzeli el az európai intézmények hatalmának kiterjesztését és a tagállami hatáskörök gyengítését.

Hozzátette: Németország olyan változtatásokat szorgalmaz, amelyeket csak és kizárólag a tagállami szerződések módosításával lehet elérni, és nem Magyarország az egyetlen ország, amely egy ilyen szerződésmódosításhoz - amíg jobboldali, kereszténydemokrata, polgári kormánya van - biztosan nem járul hozzá.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink