Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-11-25 12:41:00

Falus Ferenc: Minden tizedik ember a környezetünkben pillanatnyilag fertőzött

Sokkal korábban kellett volna a járványügyi intézkedéseket meghozni, mert ebben a járványban minden nap késlekedés emberek halálát okozza - ezt Falus Ferenc mondta az ATV Híradójának. A volt országos tiszti főorvos reméli, hogy az oltási akcióhét végére egymillió oltást is beadnak, azt viszont szomorúnak tartja, hogy első oltást még mindig kevesen vesznek fel.

Falus Ferenc hozzátette: az emberek utálnak regisztrálni, és szeretnek akkor oltásért menni, amikor akarnak. Szerinte a kormány már régen csinálhatott volna "oltások éjszakáját", és egyéb olyan programokat, amivel megkönnyítették volna azt, hogy az oltást minél többen felvegyék.

Elmondta azt is, hogy az a program, amikor az idősekhez házhoz mentek az oltást beadni, lényegében nem valósult meg, legalábbis a statisztikán nem látszik, és azt sem lehetett látni, hogy tömegesen jelennek meg az oltóbuszok a kistelepüléseken.

A volt tiszti főorvos figyelmeztetett, mindenki vigyázzon magára, mert a hivatalos adatoknál sokkal több fertőzött van pillanatnyilag, minden tizedik ember a környezetünkben fertőzött.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink