Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-11-24 18:35:00

Reagált Márki-Zay Péter Donáth Anna kritikájára

Kidobta az ablakon az elmúlt egy hónapot az ellenzék a Momentum frissen megválasztott elnöke szerint. Donáth Anna úgy véli, a szavazóknak nem arra van szüksége, hogy a pártok füstös szobákban egyezkedjenek. Mindemellett hibásnak tartja Márki-Zay Péter kommunikációját a bevándorlókkal kapcsolatban. Márki-Zay minderre úgy reagált: október 23-a óta számos feladatott elvégeztek, amiről a mai találkozójukon számol be Donáth Annának. Az ATV Híradó riportja.

Márki-Zay Péter regált Donáth Anna mondataira

 

Éles kritikát fogalmazott meg a Momentum új elnöke az ellenzék munkájával kapcsolatban az Egyenes beszédben. Donáth Anna szerint az elmúlt egy hónapot ki lehet dobni az ablakon, mert nem arra van szükség, hogy a pártok füstös szobákban tárgyaljanak egymással, hanem, hogy a választókkal kommunikáljanak. „Nem tölthetünk el annyi időt és energiát, illetve az összes időnket és energiánkat egy-egy asztalnál, hogy közben a választóink magunkra vannak hagyva egy hónapja” – fogalmazott a pártelnök.

Donáth nemcsak a kampány lanyhulását, de Márki-Zay Péter menekültpolitikájának kommunikációját is bírálta. A miniszterelnök-jelölt „Soros-tervről” beszélt, és migránsszámlálót állított fel. „Ugyanazokkal az eszközökkel, eszközrendszerrel és végkép ugyan azzal a szótárral operál, amivel a Fidesz” – nehezményezte.

Márki-Zay Péter minderre úgy reagált: ez a fajta kommunikáció teljesen tudatos.

„Egyrészt teljesen igaza van, és ez szándékos, és ez pontosan azért van így, mert így lehet győzni. Természetesen, mi le szeretnénk győzni Orbán Viktort és ahhoz ezt kell csinálni. Meg kell értenie mindenkinek, azoknak is, akik a saját maguk részéről migráció támogatók, hogy az ország nagy része nem az” 

– magyarázta híradónknak nyilatkozva az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Márki-Zay hozzátette: október 23-a óta számos feladatott elvégeztek, de egy egységes csapat kialakításához idő kell. Márki-Zay a Momentum új elnökének kritikus hangvétele mögött azt látja, hogy Donáth a saját szavazóit igyekszik most megnyerni. „Nyilván az én szempontom nem a Momentum elnökének a szempontja, hanem a Fideszt legyőző ellenzéki koalíció építésének a szempontja, amiben benne van Brüsszel, benne van egy konzervatív bázis építés, benne van a határon túli magyarok megszólítása, sőt benne van a Fideszes szavazók megszólítása is” – vélekedett.

A Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke Donáth mondatait inkább figyelemfelhívásként értékelte. Kiemelte, a legfontosabb, hogy a Momentum új elnöke nem kérdőjelezte meg az egységet. Ugyanakkor a választásokig közös kommunikációra és közös arculat kidolgozására lenne szükség. Eltelt már több mint egy hónap az előválasztás óta, és látjuk a felkészülést és látjuk azt is, hogy van, Márki-Zay Péter van, de a közös fellépésről, egységes arculatról inkább csak beszéd van, holott nagyon fogy az idő: alig 120 nap múlva lesznek ezek a választások – hívta fel a figyelmet Horn Gábor.

Donáth Anna nyilatkozatával kapcsolatban híradónk kereste az MSZP-t és a DK-t is, de nem szeretettek volna interjút adni, a Jobbik, és a Párbeszéd pedig adásunkig nem jelezett vissza.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink