Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-11-24 21:24:00

Deutsch Tamás: az embereknek szabadságuk van nem beoltatni magukat

Ha ez a borzalmas kór nem támadott volna meg minket, 2020 márciusa és 2021 novembere között amúgy is haltak volna meg emberek, a többlethalálozás ami számít, amiben nyolcadikok vagyunk Európában - mondta Deutsch Tamás.

Nem állítja le a kötelezettségszegési eljárást az Európai Bizottság

 Orbán Viktor kérése ellenére ​sem állítja le a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárást az Európai Bizottság.

Deutsch Tamás az Egyenes beszédben ennek kapcsán elmondta, hogy Orbán Viktor Ursula von der Leyen-hez intézett levelében azt kérte, hogy azon kötelezettségszegési eljárásokat függessze fel az Európai Bizottság, amelyek a nemzeti szuverenitást, egyes tagországok területi integritását érintő, a Bizottság és a tagállamok között meglévő jogvitákat érintik.

Ezek mind az illegális migrációval vannak összefüggésben - Deutsch Tamás szerint itt van egy éles politikai és jogi különbség, mivel a Bizottság abból indul ki, hogy a bevándorlás emberi jog. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP és a magyarok nagy része azt gondolja, hogy ez nem egy emberi jog.

A Fidesz EP-képviselője hangsúlyozta, hogy az ilyen jogi viták legyengítik például a déli vagy a lengyel határ védelmének ügyét is. Az Európai Bizottság kezdeményezésére ugyanis az Európai Bíróság úgy döntött, hogy Magyarországnak fel kellett számolni a tranzitzónákat. Azt a jogi intézményt, ami segített az illegális bevándorlók megállításában - szögezte le Deutsch.

Szerinte ez a jogvita odavezetett, hogy egy rendkívüli helyzetben az uniós tagországoknak a kezéből kicsavartak egy olyan jogi eszközt, ami a határaik megvédésére alkalmas volt.

Deutsch Tamás kedden az Európai Parlamentben azt mondta, hogy a Bizottság megbukott járványkezelésben is vakcina beszerzésben is. Deutsch azért állította ezt, mert 2020 márciusban tört be Európába az új koronavírus járvány, és 5-6 hónapig azt se tudták, merre van az előre. Szerinte ebben a helyzetben csak a tagállami erőfeszítések tudtak valamiféle enyhülést, biztonságot adni.

Emlékeztetett, hogy évekkel ezelőtt létrejött egy járványmegelőzési uniós intézmény, ami azt írta 2020 márciusában, hogy nem lesz világjárvány.

Ha ez a borzalmas kór nem támadott volna meg minket, 2020 márciusa és 2021 novembere között is haltak volna meg emberek, a többlethalálozás ami számít, amiben nyolcadikok vagyunk - mondta a politikus.

Arra a kérdésre, hogy átoltottságban miért maradtunk le, Deutsch Tamás azt mondta, hogy mindenki egyéni döntést hozott ezzel kapcsolatban. De itthon lehet harmadik oltást is felvenni, ráadásul öt oltás közül is lehet választani.

Hangsúlyozta, hogy lehet szabadsága az embereknek arra, hogy nem oltatják be magukat, bár nem ért velük egyet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink