Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-11-23 21:54:00

MOK-titkár: Politikai okokból nem adják ki a járványügyi adatokat

Vélhetően politikai okokból nem adják ki a hatóságok a részletes járványügyi adatokat, pedig ezek sokat segíthetnének – fogalmazott a Magyar Orvosi Kamara titkára.

Nagy Marcell szerint a központban rendelkezésre állnak a járványügyi adatok, mégsem jutnak vissza az egészségügyi intézményekbe, így a dolgozóknak csak a saját osztályuk helyzetéről van tudomásuk, másról nincs. Ezek alapján nem csak a létszám és a szakmai protokoll hiánya nehezíti meg az egészségügyi dolgozók helyzetét, hanem az információhiány is.

„Mondhatni háborús medicina zajlik jelen pillanatban” – mondta Nagy az RTL Klub híradójának az Index szerint

A kamara titkára azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy nem lehet tudni, hogy hány oltott van a kórházban kezeltek között, ez azonban szükséges lenne az oltási kedv meghozatalához.

„Az én véleményem az, hogy ennek kizárólag politikai oka lehet” – válaszolta a kérdésre, mi szerint miért nem adják ki vajon az egészségügyi hatóságok a járvány-adatokat.

A Koronavírus Sajtóközpont mindössze azt reagálta, hogy rendszeresen közlik a járványügyi adatokat, valamint hozzátették, hogy a kórházba kerülés az oltatlanok esetében négyszer–hatszor nagyobb eséllyel következik be.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink