Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-11-16 17:40:00

Válaszolt az EMMI: a pedagógusok átoltottsága 90 százalékos, a tárca nem számít “működési zavarra”

Az EMMI részéről azt a tájékoztatást adták az atv.hunak, hogy közel 90 százalékos a tanárok átoltottsága. Az elvárt oltás miatt az EMMI nem számit működési zavarra, “az oktatás zavartalanságát” az veszélyezteti a tárca szerint, ha a megbetegszenek a tanárok.

Válaszolt az EMMI: a pedagógusok átoltottsága 90 százalékos, a tárca nem számít “működési zavarra”
Forrás: MTI

“A pedagógusok átoltottsága már eddig is közel 90 százalékos. A jogszabálynak megfelelően az állami alkalmazásban álló pedagógusoktól elvárt az oltás felvétele, hiszen naponta közösségben vannak, gyermekek között, sok emberrel: gyerekekkel és szülőkkel is találkoznak” - reagált az EMMI sajtóosztálya az atv.hunak, miután arról érdeklődtünk, hogy az iskolákban, oktatási intézményekben milyen a pedagógusok átoltottsága.

December 15-ig vehetik fel az első oltást

Az EMMI részéről azzal indokolták a pedagógusok oltottságát, hogy “mind saját, mind mások egészsége és az oktatás zavartalansága szempontjából fontos, hogy védettek legyenek. Az első oltás felvételére december 15-ig van lehetőségük” - írták.

“Az elvárt oltás miatt nem számítunk működési zavarra, az oktatás zavartalanságát az veszélyezteti, ha a pedagógusok az oltás hiányában megbetegszenek”

 - válaszoltak arra a kérdésünkre, hogy van-e olyan intézmény, ahol működési problémát okoz a pedagógusok oltása (annak esetleges elutasítása miatt).

Azt Gulyás Gergely miniszter jelentette be néhány hete a Kormányinfón, - miután az egészségügyi dolgozók számára már efy júliusi döntéssel kötelezővé tették a koronavírus elleni oltást -, az állami szférában pedig “elvárt” lesz. Ez a kormánytisztviselőket, honvédelmi, rendvédelmi dolgozókat, az állami fenntartású szociális és gyermekvédelmi intézmények, az állami fenntartású kulturális és felsőoktatási intézmények, az adóhivatali dolgozóit érinti, de az állami fenntartású általános és középiskolák pedagógusait is.

A miniszter akkor azt is bejelentette, hogy a munkahelyek, cégek előírhatják a dolgozóiknak az oltást.

Az óvodapedagógusok esetében a polgármester dönthet a kötelező védőoltásról.


PDSZ: 1000 pedagógus nem akar oltást

Azt Nagy Erzsébet a PDSZ vezetőségi tagja a Spirit FM Aktuál cvímű reggeli műsorában mondta el: felmérésük alapján több mint 1000 pedagógus nem vállalja a kötelező oltást. Szerinte át kellene gondolni az online oktatás kérdését.

atv.hu

Kötelező oltás: Elhúzódnak a tárgyalások a szakszervezetekkel

 

Ajánlom

További belföldi híreink