Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-28 20:24:00

Mészáros Csoport: Nem lesz kötelező az oltás

„A cégcsoporthoz tartozó vállalatok – ahogy eddig is – bíznak munkavállalóik felelősségteljes döntésében” – írta a cégcsoport.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy a Magyarországon működő cégek előírhatják a covid-vakcinát az alkalmazottaiknak.

A hvg.hu szerint a Spar, az OTP, a Lidl, a Tesco és a Mol megvárja a részletszabályok bevezetését, így később hoznak majd döntést. 

A MÁV annyit közölt, hogy: „a MÁV-Volán-csoport a mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezések betartásával dönt a munkavállalói és utasai életének és egészségének megóvását szolgáló vállalati, szolgáltatói szintű védelmi intézkedésekről.”

A Mészáros Lőrincz cégeit összefogó Mészáros Csoport nem teszi kötelezővé az oltást.

„A csaknem huszonötezer munkavállalót foglalkoztató Mészáros Csoport egyelőre nem tervezi, hogy kötelezővé teszi dolgozói számára a koronavírus elleni védőoltást. A cégcsoporthoz tartozó vállalatok – ahogy eddig is – bíznak munkavállalóik felelősségteljes döntésében, hiszen a járvány megfékezése közös érdekünk. Ugyanakkor, az előző három hullámhoz hasonlóan a cégcsoport most is minden óvintézkedést megtesz dolgozói és partnerei érdekében” – írták.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink