Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-28 14:34:00

Különleges lehetőséget kínál a kormány

A Nemzeti Versenyképességi Tanács jelentős kérdéseket vitatott meg, Varga Mihály pénzügyminiszter pedig bejelentette a Facebook-on, hogy évente 50 diák kap lehetőséget arra, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon. A program minden tanulmánnyal kapcsolatos költséget állna a diploma megszerzéséig.

A tanács határozatot hozott több kérdéskörben is, ezek a következők:

- Újabb támogatásokat indítanak el a vállalkozások digitális előrelépése érdekében, ami a nemzetközi versenyképességet erősíti.

- Új ösztöndíjprogramról is döntés született, amely keretein belül évente ötven tehetséges magyar diák lehetőséget kapna arra, hogy a világ legjobb egyetemein tanulhasson, aminek a költségeit egészen a diplomáig a program biztosítaná. A képzés elvégzése után öt évig kellene itthon munkát vállalniuk a fiataloknak.

A portfolio.hu értesülései szerint Magyarország öt helyet javított a svájci IMD versenyképességi rangsorában, a technológiai felszereltség tekintetében pedig minden visegrádi országot megelőzünk. A szélessávú internet és az 5G kiépítettségében a top tízben vannak a magyarok – mondta a pénzügyminiszter. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink