Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-28 20:49:00

Koronavírus: Pécsen két óvodát is be kellett zárni, egész osztályok karantén alatt

A romló járványhelyzet miatt egyre több vidéki önkormányzat rendeli el a kötelező maszkviselést. Letenyén és Pécsen egész osztályokat helyeztek karantén alá, Pécsen két óvodát is be kellett zárni, mert megjelent a fertőzés.

„Szeretnénk kérni mindenkit, hogy vegye fel az oltást, mert úgy látjuk, hogy csak az oltás jelentheti a végső megoldást az oltás elleni harcban” – mondta Veres Pál, Miskolc polgármestere.

Veres minél több embert szeretne rábeszélni az oltásra, de addig is, ameddig a szükségesnél alacsonyabb az átoltottság, korlátozásokat vezetnek be a városban.

„Összehívtuk a helyi operatív törzset online formában és azt a döntést hoztuk, hogy az önkormányzati intézményekben, illetve cégeknél – munkáltatói döntés alapján - kötelező lesz a munkavállalóknak a maszk használata” – tette hozzá.

Hasonló intézkedést hoztak más városokban is, de a közterületeken egyelőre sehol sem kell maszkot viselni.

Pécsen két óvodában is korlátozásokat kellett bevezetni, mert kiderült, hogy a dolgozók között többen is megfertőződtek.

„Pécsett az elmúlt napokban, két óvodában egy-egy óvodapedagógusról derült ki, hogy elkapta a koronavírus fertőzést. A két munkatárs az elmúlt napokban mindkét intézményben kilenc-kilenc kisgyermekkel került szoros kapcsolatba. A kilenc-kilenc kisgyermek esetében hatósági járványügyi megfigyelést rendeltek el” – fejtette ki Marton Ferenc, a Pécsi önkormányzat sajtóreferense.

Közben egyre több hajléktalanellátó szervezet is arra készül, hogy a hidegre fordult idő következtében egyre többen érkeznek a hajléktalanszállókra. Így van ez Nógrád megyében is, ahol szinte mindenki megkapta a védőoltást az otthon nélküliek közül.

„Nagyon nagy arányban kerültek oltásra az ellátottak. 90%-os az oltottság, a dolgozók esetében száz százalék a beoltottság, az oltásnak mind a két vakcináját megkapták. A harmadik oltás jelenleg folyamatosan zajlik” – magyarázta Fábiánné Bahor Bernadett, szociális munkás.

A balassagyarmati szálló lakói azt mondták, hogy az intézményben könnyen terjed a vírus, ezért is kérték az oltást.

Az országban több iskolai osztály is karanténba került az őszi szünet alatt, mert kiderült, hogy vagy a diákok, vagy a dolgozók között találtak fertőzöttet.

Koronavírus: Egyre több helyen kötelező a maszkviselés

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink