Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-28 07:40:00

Csak bottal tud járni Koncz Gábor, de még mindig játszana

Sőt, játszik is. A Kossuth-és Jászai Mari-díjas színész novemberben négy darabban is szerepel az Újszínház színpadán.

A 83 éves Koncz Gábor a Blikknek árulta el, hogy a botra korábbi műtéte miatt van szüksége.

„Sajnos a gerincsérvem miatt kell. Volt már korábban is, műtöttek is vele, de megint nincs rendben a hátam. Sajnos ez van. Nem örülök neki, fájdogál is, ezért csak bottal tudok menni. Kell, hogy támaszkodjak, így egy kicsit tehermentesítem is azt a részt, másrészt pedig így biztonságos. De nem akarok én panaszkodni, ennyi idősen már nem lehet teljesen fitt az ember. Voltam orvosnál, ő pontosan tudja mit szabad és mit nem. Nem tudom, hogy kell-e majd műteni vagy sem, egyelőre nem volt róla szó” – magyarázta a színművész, de hozzátette: nem olyan súlyos mostani állapota, mint korábban.

„Színész vagyok, ez az életem. Ráadásul ez most nem olyan súlyos, mint ami korábban volt. Elvégzem a feladatomat, és nem veszélyeztetem magam” – mondta a lapnak.

Mint mesélte, a színpadon sem erőlteti meg magát most nagyon, mivel a szerepe szerint is majdnem végig egy ágyon kell feküdnie. 

„Az elmúlt egy évben, amikor nem volt színház nagyon hiányzott a munka. Vártam már, hogy ismét színpadra álljak, el sem tudom mondani milyen boldog voltam, amikor elkezdtünk próbálni. Jó újra a kollégákkal lenni, és örülök, hogy találkozhatok a közönséggel. A nézők szeretete és az a rengeteg taps, amit az előadás után kapunk mindenért kárpótol” – osztotta meg Koncz Gábor, aki örül annak, hogy még szükség van rá.

„Sokszor eszembe jut, mi lesz, ha már nem leszek. Nemrég volt a születésnapom, a Tolnay Klári Emlékházban két hétig tartó életmű kiállítással tisztelegtek előttem. Megtisztelő volt, és jó érzés látni azt a sok fotót, emléket, de ilyenkor akaratlanul is arra jut az ember, hogy kevesebb van előre, mint hátra. Ez van, addig kell kiélvezni az életet, és persze dolgozni, amíg lehet” – fogalmazott a színész.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink