Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-27 06:31:00

Özvegye elárulta: teljesült Sas József utolsó kívánsága

A Jászai Mari-díjas humorista januárban hunyt el, a Kozma utcai izraelita temetőben temették el, ahol most már olyan sírköve van, amire özvegye, Zsuzsa szerint igazán büszke lenne.

"Gyönyörű lett Jóska sírköve. Méltó hozzá ez az elegáns, dupla méretű, monumentális alkotás. Bár lehet, hogy furcsa ilyet mondani, de szerintem nagyon igényes lett. Fontos volt számomra, hogy méltó legyen hozzá és az emlékéhez. Ez az egyik legnagyobb sírkő ott a környéken, és a közelben nincs is párja, olyan szép. Ahogy belépek, máris meglátom, ez tulajdonképpen az iránytű, hogy hová is kell mennem" – fogalmazott a Blikknek az özvegy, aki rendszeresen kijár férje sírjához, legutóbb a szűk család együtt ment a temetőbe.

Elmondta, hogy míg férje egészséges volt, sokat beszélt az elmúlásról, hogy mit és hogyan szeretne.

"Amikor beteg lett, már nem került szóba, de tudom, nagy vágya volt, hogy Szép Ernő mellett nyugodhasson. Végül teljesült az utolsó kívánsága, mert három méterre pihennek egymástól" - mondta. 

Zsuzsa több mint negyven évig volt társa a humoristának, számára nagyon fájdalmas ott állni a sír előtt. Úgy fogalmazott, "két napra visszavágja", amikor kimegy a temetőbe. Lánya sokat segít neki, minden nap beszélnek telefonon.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink