Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-27 12:33:00

Hamarosan megváltozhat az időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint néhány napig még marad a mostani, reggelenként csípős, de napos időjárás, utána viszont fordulat jöhet.

Mint közösségi oldalukon írták, a fölénk telepedett magasnyomás egyelőre nem mozdul, így október végéig továbbra sem várható jelentős változás időjárásunkban. A tartósan nyugodt időben viszont tovább fokozódik a ködhajlam, egyre makacsabb ködfoltok is kialakulhatnak ezáltal, illetve a fagyhajlammal is számolnunk kell.

Tőlünk jóval északabbra viszont már más a helyzet, ott egymást szelik az időjárási frontok. Az Egyesült Királyságban és Norvégiában is jelentős, 20-40 mm közötti csapadék esett

- közölték, hozzátéve: hazánktól délebbre pedig egy medikán okozott hatalmas mennyiségű csapadékot és sajnos jelentős károkat is. Szicília keleti partjainál 55, de van ahol 130 mm-t is meghaladó csapadékot mértek az elmúlt 24 órában (az elmúlt napokban pedig több, mint 500 mm is esett). A medikán most éppen gyengülő fázisban van, de csütörtöktől ismét erősödni fog és az előrejelzések alapján még további csapadék várható Olaszország déli részein (főleg Szicíliában) következő napokban.

Hazánkban a legfrissebb modellfutások szerint is leghamarabb november beköszöntével fordulhat változékonyabbra, csapadékosabbra időjárásunk egy nyugatról érkező hullámzó frontrendszer hatására - írja az OMSZ.

atv.hu

Ismét Géniusz Gundel Takács Gáborral ma 20.30-tól az ATV-n! 

Ajánlom

További belföldi híreink