Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-27 11:35:00

Fekete-Győr: „A Momentum részéről támogatjuk a hetedik frakciót”​

Ugyanakkor a politikus szerint ahhoz, hogy ez megalakuljon, az összefogásban résztvevő hat párt közös megegyezése szükséges, és ő el tudja képzelni, hogy több ellenzéki pártnak „inkább fájna” a hetedik frakció létrehozása.

A küldöttgyűlés megbecsülését fejezte ki azzal, hogy Fekete-Győr Andrást választotta listája élére – hangzott el a Momentum alapítójától az ATV Start című műsorában. Úgy gondolja: ez komoly felelősség, mert a közös ellenzéki lista első öt neve közül egy biztosan a Momentum listavezetője lesz.

Az, hogy mi alapján választják ki majd a közös listán szereplőket, még egyeztetés alatt áll, ez a „következő időszak kérdése” – fogalmazott Fekete-Győr. A párt célkitűzése az, hogy minimum 8-10 képviselő közülük kerüljön fel a listára: szeretnék, ha minél több új arc jelenne meg a politikában, és ebben számítanak Márki-Zay Péter szövetségére is.

Kétharmad?

Fekete-Győr András már október 23-i beszédében is kijelentette, hogy az ellenzék kétharmados győzelmére is lát esélyt 2022-ben.

Márki-Zay Péter a „bizonytalanokat, a Fideszből kiábránduló szavazókat vagy a Fidesz peremszavazóit is meg tudja szólítani és el tudja vinni szavazni” – véli Fekete Győr. A bizonytalanok közül sokan 18-25 év körüli fiatalok, akik „új arcokat keresnek,” és a Márki-Zay-Momentum szövetség, azaz a „tiszták szövetsége” imponál nekik. Azok pedig, akik kormányváltást szeretnének, de az elmúlt években nem látták az „ütőerőt” az ellenzékben, szintén sokan vannak, és az ő csatlakozásuk az ellenzékhez sokat jelenthet. Fekete-Győr úgy látja, a cél egy valódi rendszerváltás, amihez szerinte valódi felhatalmazásra van szükség.

„Miért egyszerű többségért dolgozzunk, miért ne dolgozzunk meg a kétharmadért?” – tette fel a kérdést a politikus.

Ki lesz a Momentum új elnöke?

A műsorban a párt alapítója közölte: nem tud arról, hogy Orosz Annán kívül más is indulna az elnökségért, de, mint kifejtette: „szeretik a versenyt,” ezért bíznak abban, hogy lesznek kihívói Orosznak. Erről november végén várható majd döntés – jelentette ki Fekete-Győr András.

Fekete-Győr András lesz a Momentum listavezetője

atv.hu

Ismét Géniusz Gundel Takács Gáborral ma 20.30-tól az ATV-n! 

Ajánlom

További belföldi híreink