Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-25 10:44:00

Undorító módszerrel vertek át időseket Budapesten

Vízvezeték-szerelőnek adta ki magát egy férfi, közben társával együtt idős embereket fosztott ki a fővárosban. Tizennégy és fél év fegyházra ítélték.

Több mint 15 millió forintot tulajdonított el három időskorú otthonából a két férfi – tájékoztatta a fővárosi főügyész, Ibolya Tibor az MTI-t.

A közleményben az áll, hogy az elítélt és ismeretlen tettestársa vízszerelési munkálatokra hivatkozással jutott be a lakásokba.

Az egyikük a konyhában tartotta a sértettet azzal az ürüggyel, hogy a szerelési munkálatok alatt a vizet folyamatosan folyatni kell. A másik elkövető ezalatt a sértettek megtakarított pénzét keresve átkutatta a lakást.

Egy II. kerületi társasházban egy 79 éves nő otthonát, később pedig egy XX. kerületi társasház két lakóját: egy 98 és egy 83 éves időst fosztottak ki.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a vádlottakkal szemben több rendbeli kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróságon.

A bíróság a lefolytatott bizonyítás alapján az 53 éves, többszörös visszaeső férfit fegyházbüntetése mellett 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét pedig kizárta.

46 éves társával szemben a bíróság 5 év 6 hónap börtönbüntetést, valamint 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki.

150 milliós kárt okozó internetes csalókat fogott rendőrség

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink