Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-24 07:46:00

Óriási baleset: mikrobusz tolt le az autópályáról egy személykocsit – hét sérült, egy halott

Halálos baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki az M3-as autópálya Nyíregyházára vezető oldalán, Hatvan határában szombat reggel. Egy mikrobusz és egy személyautó ütközött össze. A balesetben az egyik sofőr a helyszínen életet vesztette, további hét sérültet kórházban ápolnak. Az ATV Híradójának riportja.

A légi felvételeken jól látszik, milyen hosszú féknyomot rögzítettek a helyszínelők az M3-as autópályán a baleset után. Ez arra utalhat, hogy a mikrobusz hatalmas sebességgel csapódott az előtte lassabban haladó személyautóba.

Lázár Levente, a Heves megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az M3-as autópálya Nyíregyházára vezető oldalán az 58-as kilométernél, október 23-án a reggeli órákban eddig tisztázatlan körülmények között karamboloztak a járművek.

Az ütközés erejét jól mutatja, hogy a kisautót a mikrobusz az út széli szalagkorlátnak lökte. Több rohamkocsi és mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. A személyautó sofőrje eszméletlenül feküdt a roncsban, őt újra kellett éleszteni.

„A két autóban az ütközés során összesen nyolc fő sérült meg, egyikük olyan súlyosan, hogy az újraélesztési kísérlet ellenére életét vesztette. További hét főt könnyebb zúzódásos sérülésekkel szállítottak kórházba” – számolt be Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője.

Nagy Lászlóközlekedési szakjogász Híradónk azt mondta, a hasonló balesetek többségében a hátulról érkező sofőr a felelős.

„Neki észlelni kellett volna az előtte haladó, lassabban haladó járművet. Nyilvánvaló, hogy valamelyik megoldást: vagy a lassítást ennek az autónak a sebességére, vagy a beleső sávba történő áttérést kellene választania”

 – fogalmazott Nagy.

A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink